Žiri, 8.2.2013

photo13

Na slovenski kulturni praznik je bilo v Žireh izpeljano državno prvenstvo v kategorijah do 12 in 13 let. Pri mlajših dečkih je naslov državnega prvaka osvojil domačin, Rok Oblak, drugo mesto si je priskakal Primož Ačko (SSK Šmartno na Pohorju), bron pa je osvojil Damjan Suzič. Nik Škof je osvojil 38. mesto, Gal Ivanov 41. in Uroš Jovanović 44. mesto.

Pri dečkih do 13 let je bil najboljši Timi Zajc (SD Vizore), drugo mesto je osvojil Ožbej Jelen (SSK Velenje). Benjamin Podobnik je, tako kot njegov klubski kolega, osvojil bron. Matej Kermavner je državno prvenstvo končal na 12. mestu, Matija Vidic pa na 20.

V kategoriji deklic do 13 let se je za naslov potegovalo rekordno število deklic. Na vrh zaletišča se jih je odpravilo kar 16. Naslov državne prvakinje je, tako kot pri mlajših dečkih, ostal v Žireh, osvojila pa ga je Nika Križnar. Srebrna je bila Jerneja Brecl (SSK Velenje), Maja Drinovec (NSK Tržič – Trifix) pa je osvojila tretje mesto. Naša Pia Mazi je tekmovanje končala na 11. mestu.

Po posamičnih preizkušnjah smo Ilirjani nastopali še z dvema ekipama, od katerih je prva ekipa (Matej, Damjan, Matija in Benjamin) osvojila naslov državnih podprvakov, druga ekipa (Uroš, Nik, Pia in Gal) pa je osvojila 18. mesto.

Uradni rezultati: D-12, D-13, DE-13, D-13 ekipno

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top