Tudi med tednom se marsikaj dogaja na skakalnicah širom naše države. Tokrat so se naši mladinci, mladinke in člani merili na pokalni tekmi v četrtem največjem slovenskem mestu, Kranju. Na popoldanski tekmi, ki se je zavlekla v večerne ure, so nekajkrat zagodle spremenljive vetrovne razmere, kljub temu pa so organizatorji preizkušnjo v celoti izpeljali.

Pri mladincih do 16 let sta ravno pod stopničkami končala Rok Masle na 4. ter Maksim Bartolj na 5. mestu. Matic Garbajs pa se je uvrstil na 18. mesto.

V “srednji” kategoriji mladincev se je od naših predstavnikov najbolje odrezal Timotej Jeglič na 12. mestu, sledila pa sta mu še Damjan Suzič na 20. ter Fedja Lavriša na 25. mestu.

Za najboljšo ilirijansko uvrstitev dneva je poskrbela Pia Mazi, ki se je med mladinkami do 18 let povzpela na drugo stopničko. Le pol točke pa je do zmagovalnega odra ločilo Emo Volavšek, ki je tako bila četrta.

Največ naših tekmovalcev je nastopilo v kategoriji do 20 let. Na tretje mesto se je uvrstil Lovro Kos, Matija Vidic, Benjamin Podobnik in Gašper Sršen pa so prav tako končali v deseterici najboljših, in sicer na 5., 8., in 10. mestu.

Prav tako v deseterici pa sta v članski kategoriji tekmovanja končala Martin Capuder, tokrat 8. in Matija Štemberger (10.).

Na tekmi so se v najmlajši kategoriji merili tudi nordijski kombnatorci, ki jih danes čaka še tekaški del preizkušnje na Kokrici. O rezultatih boste seveda obveščeni, takoj ko jih izvemo in najdemo nekaj minut za njihovo objavo. ??

Kaj pa nam kaže pogled v kristalno kroglo (oz. na koledar tekem ?)? V soboto, 6.10., je na sporedu ekipni šprint nordijskih kombinatorcev do 15 let, v nedeljo pa dečke in deklice do 11 let čaka državno prvenstvo v Logatcu na 27-metrski skakalnici!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top