V ospredju današnjega tekmovalnega pregleda je seveda zgodovinski uspeh slovenskih skakalk, ki sta ga pomagali spisati tudi naši dekleti. Poleg uspešnega konca tedna v Zgornji Savinjski dolini bomo preverili še kakšne rezultate so zabeležili naše tekmovalke in tekmovalci na Poljskem, Nemčiji ter sosednji Avstriji.

Foto: FB Špela Rogelj (fan page)

 

Že na začetku tedna, ki je za nami, so se v Szczyrk podali ena Ilirijanka ter dva Ilirijana. Vsi so skakali na 104-metrski napravi, najprej so se v torkovem dopoldnevu za točke FIS pokala merila dekleta. V konkurenci skakalk iz osmih držav je Pia Mazi na tej tekmi skočila na 20. mesto. Popoldne sta se na zaletišče podala še naša fanta, ki pa žal nista uspela skočiti med dobitnike točk. Maksim Bartolj je prvi tekmovalni dan sklenil na 38. mestu, Matija Vidic pa na 42. Pia je dan kasneje ponovila svojo uvrstitev s torkove preizkušnje. Svoje dosežke pa sta izboljšala Maksim in Matija. Slednji je na 31. mestu za las zaostal za prebojem v drugo serijo, kar pa je uspelo Maksimu, ki je zabeležil uvrstitev na 28. mesto.


Predzadnji januarski konec tedna bo zapisan v anale slovenskih smučarskih skokov. Žal brez številčne podpore navijačev pod vznožjem Rajhovke, ki pa so pesti stiskali pred različnimi ekrani, so Špela Rogelj, Urša Bogataj, Ema Klinec ter Nika Križnar, skupaj s celotnim reprezentančnim in klubskim strokovnim štabom, poskrbele za dosežek, ki predstavlja še en pomemben mejnik v hitrem napredku ženskih smučarskih skokov. Na sobotni ekipni tekmi so s suverenimi nastopi skočile na najvišjo stopničko zmagovalnega odra in po 5. decembru 2014, ko je Špela poskrbela za prvo slovensko posamično zmago v svetovnem pokalu, zabeležile še prvo ekipno zmago za Slovenijo ???. Dan prej so na skakalnici s K-točko pri 85 metrih potekale kvalifikacije za nedeljsko posamično preizkušnjo. Del slovenske ekipe je bila tudi Pia Mazi, ki pa se ni uspela prebiti skozi kvalifikacijsko sito. Sobotni uspeh sta Urša in Špela dopolnili še z 11. oz. 24. mestom v nedeljo.

Foto: FIS Ski Jumping

V nemško zvezno deželo Turingijo se je podala dvočlanska ilirijanska zasedba. Oberhof, ki je v športnem svetu znan predvsem kot prizorišče biatlonskih bojev, je gostil tekmi alpskega pokala. Na prvi se je na 2. stopničko povzpel Rok Masle, Maksim Bartolj pa je tako kot sredi tedna končal na 28. poziciji. Druga tekma, na kateri so uspešno izpeljali zgolj eno serijo, je ilirijanskemu taboru prinesla še 5. (Rok) ter 39. mesto (Maksim).


Podaljšan konec tedna je za nove tekmovalne izkušnje izkoristila tudi Ema Volavšek. Podala se je na avstrijsko Štajersko, natančneje v kraj z nekaj več kot 4 000 prebivalci, Eisenerz. Četrta, peta in šesta tekma celinskega pokala v nordijski kombinaciji so potekale na 109-metrski skakalnici in tekaški progi, dolgi 5 km. Ema se je najbolje odrezala v soboto, ko si je priskakala ter pritekla uvrstitev na 5. mesto. Dan poprej se je prebila na končno 12., pester spored pa je sklenila s 15. mestom v nedeljo.

#naučiteseleteti ???

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top