Prvi septembrski dan je bil pester za mladince in člane, ki so se v Mislinji merili za nove pokalne točke. Na tekmi, ki jo je prekinilo tudi močno deževje, sta bili na koncu, zaradi težav s smučino, izpeljani le poizkusna ter prva serija. Poleg preizkušenj na skakalnici pa se je borba odvijala tudi na tekaški progi, ki je bila tokrat speljana le po klancu navzgor. Več pa seveda v spodnjih vrsticah, nekaj posnetkov predstav naših tekmovalcev na tekaškem delu nordijske kombinacije pa si lahko ogledate tudi na našem Instagram profilu (@sskilirija).

Pa začnimo tokrat pri najmlajših, v kategoriji mladincev do 16 let. Tokrat je imela Ilirija v tej kategoriji številčno zasedbo, saj so se tekme udeležili tudi nekateri naši mlajši tekmovalci in tako dobili nekaj potrebnih izkušenj za nadaljevanje športne poti. Najvišjo uvrstitev je z 8. mestom zabeležil Žan Hriberšek. Mesto za njim je osvojil Rok Masle. Na 13. mesto se je uvrstil Matic Garbajs, na 15. pa Maksim Bartolj. Jaka Hočevar je bil 24., na mestih od 26. do 28. pa so se zvrstili Blaž Možina, Jure Simsič ter Juš Krivic. Odlično pa so se naši predstavniki v tej kategoriji odrezali na težki tekaški preizkušnji. Na zmagovalni oder se je s 3. mestom povzpel Matic Garbajs. Mesto med najboljšimi šestimi je osvojil tudi Žan Hriberšek (6.). Tik za njim je bil z drugim časom teka uvrščen Juš Krivic, ilirijanski paket pa je zaključil Blaž Možina z 8. mestom. Jaka Hočevar si je priskakal ter pritekel 11. mesto, Jure Simsič pa 13.

Nadaljujemo z mladinci do 18 let. Pri teh se je Nik Škof uvrstil na 19. mesto, Damjan Suzič na 20., Fedja Lavriša pa na 26. Vsi trije so se merili tudi na tekaški progi, zasedli pa so mesta od 6. do 8., in sicer v vrstnem redu Damjan, Nik in Fedja. Naše mladinke do 18 let pa so zopet poskrbele za uvrstitev na zmagovalni oder. Tokrat sta uvrstitvi s torkove tekme v Kranju zamenjali Ema Volavšek, tokrat tretja ter Pia Mazi, ki je bila 5. Ema se je podala tudi na težko tekaško progo in z naboljšim časom teka, nordijsko kombinacijo končala na 1. mestu.

Končni rezultati po le eni tekmovalni seriji so obveljali tudi pri najstarejših mladincih, ki so dosegli naslednje uvrstitve. S tretjim mestom se je izkazal Lovro Kos, družbo na podelitvi pa mu je delal tudi Matija Vidic, ki je bil 6. Tik za najboljšimi desetimi pa sta tekmo končala Gašper Sršen (11.) in Benjamin Podobnik (13.).

Na članski tekmi pa sta se oba naša predstavnika uvrstila v t.i. “top ten”. Martin Capuder in Matija Štemberger sta namreč zasedla 7. oz. 9. mesto. Tokrat pa smo imeli tudi pri članicah svojo predstavnico, Urško Kerčmar, ki je stopila na najvišjo stopničko.

Ker je bila, kot že zapisano v uvodu, tekma precej pestra, se to pozna tudi pri rezultatih, objavljenih na spletni strani Smusko, saj je pri teh prišlo do nekaj napak, tako da vam z uradnimi rezultati (vsaj zaenkrat) žal ne moremo postreči. Vsem našim predstavnikom, predvsem tistim mlajšim, ki so nastopali v višjih kategorijah, čestitamo za pogumne predstave na 85-metrski skakalnici ter zahtevni tekaški progi! ???

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top