Na prazničen dan državnosti so prve nekoliko resnejše preizkušnje forme v pripravljalnem delu sezone čakale mladince in člane. Še kar nekaj mesecev smo seveda oddaljeni od obdobja najboljše pripravljenosti naših fantov in deklet, kljub temu pa tovrstne pokalne tekme predstavljajo dobrodošlo popestritev poletnih treningov. Tokrat so se naši tekmovalci odpravili na Koroško, natančneje v Mislinjo, kjer so jih čakali obračuni na 85-metrski napravi.

Najprej smo pesti stiskali za mladince do 16 let, ki so s prvo pokalno tekmo sezone opravili že prejšnji vikend v bližnjem Velenju. Tokrat so se pomerili na nekoliko večji skakalnici, kar je očitno ustrezalo Jaši Juršiču, ki se je zavihtel na oder za zmagovalce. V prvi seriji je pristal pri 85,5 m, v drugo pa je bil pol metra krajši, s čimer se je uvrstil na končno 2. mesto. 2x 78 m Sebastjana Bartolja je skupaj s sodniškimi ocenami zadoščalo za 8. mesto. 25. izid tekme je uspel Tobiasu Javorniku, le pol točke pa je za njim na 26. mestu zaostal Urh Matjašič.

 

V popoldanski pripeki so se nordijski kombinatorci po skakalnem pomerili še na zahtevnem tekaškem delu. Med najmlajšimi mladinci je s sedmega štartnega položaja pričel Urh, ki je v cilj pritekel na mestu višje, in sicer na 6.

 

Za celotno nogometno enajsterico tekmovalcev je zastopalo ilirijanske barve v kategoriji do 18 let. Najvišje, na 4. mesto, se je uvrstil Nik Gostiša Lah, ki mu je do najnižje stopničke zmanjkala točka in pol. V drugi deseterici najdemo kar šest Ilirijanov. Z odličnim finalnim skokom se je na 12. mesto povzpel Anej Macur. Klubski paket od 15. do 17. mesta so sestavljali Miha Sinčič, Gal Bregar in Nejc Ingolič. Na 19. in 20. poziciji sta jim sledila še Žiga Šabec ter Enej Marolt. Do pokalnih točk sta skočila tudi Marcel Stražišar s 23. mestom in Jošt Bogataj, ki je dosegel 28. izid. Izven trideseterice sta eden za drugim končala Žak Cernjak na 33. in Rok Cirman na 34. mestu.

 

Med dekleti, rojenimi v letih 2005 in 2006, sta nastopali Taja Košir ter Urša Vidmar. Slednja je doskočila pri 72 m ter 72,5 m, kar je zadoščalo za uvrstitev na 8. mesto. Tajina skoka pa sta ji prinesli 29 točk za skupni seštevek, ki jih je dobila z uvrstitvijo na 9. mesto.

 

Za prvo ilirijansko zmago dneva je med najstarejšimi mladinci poskrbel Maksim Bartolj. V obeh serijah sta mu uspela najdaljša skoka. Po prvem poizkusu je zaradi slabših sodniških ocen sicer zasedal drugo mesto, v finalu pa je s še enim skokom prek 90 m uspel ugnati vso konkurenco. Vodstvo po prvi seriji je držal Matic Garbajs, ki pa je bil v drugo nekoliko krajši, seštevek obeh skokov pa je bil dovolj za 4. mesto. Jure Simsič je zbral dovolj točk za uvrstitev na 17. mesto.

 

Na 4,5 km dolgi progi je uvrstitev na zmagovalnih stopničkah ubranil Matic. Na skakalnici si je izboril najboljše izhodišče, nato pa s 3. časom teka na tem mestu tudi prečkal ciljno črto.

 

Še ene zmage smo se razveselili v članski konkurenci. Tokrat je bil edini tekmovalec našega kluba Matija Vidic, ki pa se je odlično odrezal in z najdaljšima poizkusoma obeh serij stopil na 1. stopničko odra za zmagovalce.

 

Da sta obe 1. mesti v članskih kategorijah odšli v Ljubljano je zaslužna še Ema Volavšek, ki je zbrala največ točk med tremi dekleti, ki so nastopile v tej kategoriji.

 

Še drugo zmago v enem dnevu si je Ema priskakala in pritekla v nordijski kombinaciji. Zaostanek 18 sekund na štartu je izničila ter v cilj prišla na 1. poziciji, dobre pol minute pred najbližjo zasledovalko.

 

#NaučiteSeLeteti ?⬜?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top