Nov vikend prinaša novo priložnost, da preverimo kje so se v minulih dneh mudili naši tekmovalci ter kako se pripravljajo na prihajajoče izzive. Številčna ilirijanska ekspedicija se je odpravila na pripravljalni tabor, v sklopu katerega so trenirali v kar treh državah. Po uvodni postaji na Slovaškem ?? ter vmesnem postanku na Poljskem ??, so priprave sklenili na Češkem ??. V Frenštatu pod Radhoštem je bil konec tedna v znamenju mednarodnih preizkušenj. Najprej so se v petek in soboto na tekmah celinskega pokala merili fantje, nedelja pa je bila rezervirana za dekleta, ki so tekmovala na poletni veliki nagradi.

 

V petkovem popoldnevu smo pesti stiskali za enega Ilirijana, Roka Masleta. Prva tekma se ni izšla po njegovih željah, saj je bil že v prvi seriji zaradi nepravilnega dresa diskvalificiran. Sobotno preizkušnjo je sklenil na 30. mestu, potem ko je po prvem skoku zasedal 23. pozicijo, vendar bil v finalu znova diskvalificiran.

Foto: Skijumping.pl

 

Po uspešnem nastopu v sobotnih kvalifikacijah, smo na nedeljski tekmi spremljali Uršo Bogataj ter Špelo Rogelj. Slednja je v kvalifikacijah zabeležila 17. rezultat, Uršin skok pa je zadostoval celo za 2. najboljši dosežek. Špela v prvi seriji ni uspela ponoviti skoka iz poizkusne, ko je dosegla 9. rezultat in je tekmo končala brez nastopa v finalu, na 32. mestu. Urša pa si je s skokoma, dolgima 86,5 m in 93 m, priskakala uvrstitev na 6. mesto. S tem je tudi ubranila vodstvo v skupnem seštevku, v katerem Špelo sedaj najdemo na 17. poziciji.

Foto: Skijumping.pl

 

? Prihajajoči teden se v Mislinji vračajo obračuni slovenskega pokala, nemški Hinterzarten bo prizorišče Youth Cupa, v romunskem Rašnovu bo potekal celinski pokal za fante in dekleta, nam dobro poznane Lomnice nad Popelkou pa bodo gostile tradicionalno Malo ceno.

#naučiteseleteti ⬜?⬜

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top