Po nekaj tednih, ko so našim tekmovalcem naporno pripravljalno obdobje popestrila revijalna tekmovanja, je minuli vikend napočil čas za prve nekoliko resnejše preizkušnje. Po “prijateljskih” tekmah v Velenju, Žireh ter seveda vrhuncem z mosteško Revijo (utrinke katere lahko spremljate na naših družbenih omrežjih), so bile na sporedu prve pokalne preizkušnje poletne sezone. Čast otvoritve le te je pripadla kadetom, že naslednji dan pa so prve tekme čakale še mladince do 16 ter 18 let.

V sobotnih dopoldanskih urah so naši tekmovalci in tekmovalke do 14 ter 15 let odpotovali v Kisovec. Na tamkajšnji skakalnici s kalkulacijsko točko pri 50 metrih je suvereno zmago v mlajši kategoriji slavil Jošt Trtnik. Za dvojno zmagoslavje je poskrbel Zak Meglič, ki je s 47 m in 47,5 m skočil na 2. stopničko. Med najboljšo šesterico sta skočila še Nik Gregorc na 5. mestu ter Maks Lunaček Goltes na 6. Na 8. poziciji je tekmovanje sklenil Gabriel Godec. Velik skok po rezultatski lestvici je v drugi seriji uspeli Luki Sovi, ki je na koncu pristal na 12. mestu. Nedaleč za njim je na 15. končal Leon Vučković, ilirijansko osmerico pa je s 26. mestom sklenil Filip Tiberij Dominik. Fante je nato čakal še tek za nordijsko kombinacijo. Prvi je ciljno črto prečkal Jošt, z izjemnim drugim časom teka pa se mu je na odru za zmagovalce, na 3. stopnički, pridružil Luka. 7. je v cilj pritekel Leon, v ilirijanskem paketu pa so se od 9. do 11. mesta zvrstili Nik, Filip ter Zak. En za drugim sta v cilj prišla tudi Gabriel ter Maks na 15. in 16. poziciji.

 

Med dekleti do 14 let je zeleno-bele klubske barve branila Laura Hren. Z 39 m ter 36 m je osvojila dovolj točk za uvrstitev na 5. mesto.

 

Na robu deseterice sta preizkušnjo kadetov do 15 let sklenila Klemen Brunec (9. mesto) in Blaž Albreht (10. mesto). Manj kot tri točke je za deseterico na 12. mestu zaostal Marko Škul. Aleksej Pristavec je s 45 m in 45,5 m končal na 16. mestu, Filip Vovk na okroglem 20., 24. izid tekmovanja pa je zabeležil Patrik Amon. Na kombinatorski preizkušnji so 2., 3., 4. in 5. mesto pristali v naših rokah. Na teh mestih so se namreč zvrstili Blaž, Marko, Patrik in Klemen. Svoje štartno izhodišče je precej popravil Filip, ki je ciljno črto prečkal kot 8., 13. dosežek pa je uspel Alekseju.

 

Z najdaljšim skokom obeh serij se je na najvišjo stopničko povzpela Mia Ingolič. V izenačenem obračunu najboljših šestih deklet je na končnem 5. mestu pristala Nina Kontrec. Skupaj z Lauro so naše punce blestele tudi na tekaškem delu. Mia je prišla do srebrnega odličja za 2. mesto, bron si je s 3. mestom priskakala in pritekla Nina, Laura pa je ze eno mesto izboljšala svoje izhodišče po skokih in v cilj prišla na 6. poziciji.


Selimo se slabih 30 km zračne črte severneje, v Velenje. Na 75-metrski napravi najvišje uvrščenega Ilirijana do 16 let najdemo na 18. mestu. Za ta dosežek je poskrbel Nik Kurent. Zadnjo točko za skupni seštevek je s 30. mestom ujel Jaša Kokalj. Maks Čuček se je uvrstil na 32. mesto, dve mesti nižje, na 34. pa najdemo še Pavla Moharja. Prav Pavel je bil edini izmed našega kvarteta, ki je nastopil še na kombinaciji. Z drugim najhitrejšim tekom se je uspel prebiti do uvrstitve na 6. mesto.

 

Med mladinkami v tej starostni kategoriji je nastopila Klarisa Gorjup. 50 m v prvi seriji ter pol metra daljši skok v finalni sta ji prinesla uvrstitev na 8. mesto.

 

Nekoliko več predstavnikov smo imeli v kategoriji do 18 let. Najvišje, na 7. mesto, se je povzpel Nejc Ingolič. Jaša Juršič je končal na 12. mestu, Jošt Bogataj na 14., na 17. najdemo Sebastjana Bartolja, med dvajseterico pa je na 19. mestu pristal še Marcel Stražišar. 24. rezultat je uspel Tobiasu Javorniku, Urh Matjašič pa je za manj kot točko zgrešil uvrstitev med dobitnike točk in prvo pokalno tekmo sklenil na 31. poziciji. Je pa Urhu uspel najhitrejši čas na progi, kar je bilo dovolj za uvrstitev na 2. mesto v kombinaciji.

 

Tako tekmovalni vikend kot ta pregled tekmovalnega dogajanja so v popoldanskih urah sklenila dekleta do 18 let. Naši predstavnici, Urša VIdmar in Taja Košir sta se zvrstili ena za drugo, in sicer na 6. in 7. mestu.

 

#NaučiteSeLeteti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top