Komaj smo si dobro oddahnili od navijanja čez vikend, že so nas čakale nove tekmovalne preizkušnje. Tokrat za te nismo potovali v tujino, temveč smo na domačih skakalnicah v osrčju Ljubljane gostili animacijski dogodek ter regijske tekme. Ob tem se znova zahvaljujemo vsem trenerjem, funkcionarjem, staršem ter drugim prostovoljcem, ki ste nam pomagali pri izvedbi tekmovanj v organizaciji našega kluba.

 

Najprej so najmanjše mosteške naprave zasedli najmlajši skakalci in skakalke, ki so pokazali dobršno mero znanja ter poguma in narisali ponosne nasmehe na usta svojih staršev in drugih podpornikov ob vznožju naših skakalnic. Nato se je dogajanje počasi preselilo na skakalnico velikosti 23 m, na kateri smo spremljali tudi prve tekmovalne obračune. Med dečki do 11 let sta nastopila dva Ilirijana, Andraž Brečko in Urban Orel. Andraž je v obeh poizkusih pristal pri 20,5 m, skupaj z najlepšimi sodniškimi ocenami tekme pa je to zadoščalo za uvrstitev na 2. mesto. Urban je v prvi seriji skočil 16,5 m, v drugi pa je bil meter krajši ter s tema dosežkoma dosegel 5. izid tekmovanja.

 

Po zanimivih predstavah na dvajsetki, smo našo pozornost preusmerili na 38-metrsko skakalnico. Na tej so potekale preizkušnje mlajših kadetov. Med fanti, rojenimi leta 2011, ko je veliki kristalni globus zadnjič romal v roke Avstrijca Thomasa Morgensterna, je na 2. stopničko stopil Fedja Rejc. Zgolj točko in pol je za njim na najnižji stopnički zaostal Matevž Verbič Miklič. Skoka Lovra Zajca pa sta ga popeljala do končnega 5. mesta.

 

Največ tekmovalcev smo spremljali v kategoriji do 13 let. Nastopilo je 15 skakalcev iz 7 klubov naše regije. Skoraj polovica nastopajočih je bila naših zmajčkov, izmed katerih se je najvišje, na sam vrh rezultatske lestvice, zavihtel Jošt Trtnik. Od 4. do 8. mesta sledi pravcati ilirijanski paket, v katerem so se zvrstili Luka Sova, Aljaž Lah, Maks Lunaček Goltes, Gabriel Godec ter Leon Vučković. V obeh skokih pa je le pol metra do okrogle tridesetice zmanjkalo Niku Gregorcu, ki je zaokrožil dobre nastope naših predstavnikov in se uvrstil na 12. mesto.

 

Edina predstavnica, ki je seveda tudi stopila na najvišjo stopničko odra za zmagovalke v kategoriji mlajših kadetinj do 13 let, je bila Laura Hren. Njen prvi poizkus je meril točno 30 m, v drugo pa je skočila še meter in pol dlje.

 

#NaučiteSeLeteti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top