Pretekli teden ni prinesel le pripravljalnega tabora in tekmovanj naših mladincev in članov, temveč so se po edinstvene izkušnje v tujino podali tudi nekateri naši mlajši tekmovalci. S pripravami in udeležbo na t. i. Mali ceni tudi to poletje nadaljujemo več desetletno prijateljstvo s kolegi iz kluba Lomnice nad Popelkou. V kraj, ki ima posebno mesto v spominu številnih Ilirijanov, smo se na povabilo čeških kolegov z veseljem odpravili tudi letos. Poleg nepozabnih doživetij na in ob skakalnicah, smo s severa Češke odnesli tudi kar nekaj lepih tekmovalnih dosežkov na tamkajšnjih revijalnih preizkušnjah.

 

Na “můstku” s kalkulacijsko točko pri 43 metrih je v kategoriji fantov zmaga potovala z nami v Ljubljano. Zanjo je poskrbel Jošt Trtnik, ki je na prvo stopničko skočil z daljavama 44 m ter 45 m. Tik za prvo deseterico, na 11. mestu najdemo Leona Vučkovića. Le nekoliko krajši je bil Luka Sova, katerega skupek točk je zadostoval za 14. pozicijo. Od 17. do 19. mesta sledi mini ilirijanski paket, v katerem so pristali Maks Lunaček Goltes, Aljaž Lah ter Gabriel Godec. 34,5 m in 33,5 m je Fedjo Rejca popeljalo do uvrstitve na 22. mesto. Nik Gregorc je v mednarodno obarvani konkurenci skočil do 24. mesta. Naslednji štirje zmajčki, ki si prav vsi delijo priimke z odličnimi slovenskimi nogometaši so prišli do naslednjih uvrstitev. Ivan Novak je končal na 28. poziciji, Andraž Brečko pa mesto za njim. Lovro Zajc je priprave sklenil s 34. mestom, Matevž Verbič Miklič pa si je priskakal 35.

 

Med dekleti, rojenimi v letih, ko sta zmagovalca pokala UEFA postala ukrajinski Šahtar Doneck ter španski Atletico Madrid, je zeleno-bele ilirijanske barve branila Laura Hren. Po prvi seriji je zasedala osmo mesto, v finalni pa ji je uspel napad na višje pozicije, tako da je revijalno tekmo zaključila na 6. mestu.

 

Tradicionalno je bila na sporedu tudi tekma ekip oz. parov. Zgolj za slabi dve točki sta zmagovalne stopničke zgrešila Jošt in Aljaž, ki sta pristala na 4. mestu. Leon in Luka sta skočila do 7. mesta, med deseterico pa najdemo še Gabriela ter Fedjo, ki sta bila 9. Nik in Maks sta si priskakala uvrstitev na 14. mesto, Ivan in Andraž sta bila 18., na 22. pa sta končala Laura ter Matevž. Nekoliko višje, na 19. mesto pa se je uvrstil še Lovro, ki je v paru združil moči s češkim kolegom iz Rožnova.

 

#NaučiteSeLeteti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top