Kaj se dogajalo v tednu, zaznamovanem s srebrnimi medaljami za Ilirijane in Ilirijanke? Državna prvenstva v najstarejši mladinski kategoriji, vrhunec ženskega svetovnega pokala z ekipno ter posamično preizkušnjo na Ljubnem ob Savinji, OPA igre v bližnjem Beljaku, celinska pokala v italijanskem Predazzu (skoki) in avstrijskem Eisenerzu (nordijska kombinacija).

Foto: FB @RogeljSpela

 

Najprej so se že v sredo v boje za državne naslove spustili mladinci do 20 let. Zanimive obračune je gostila planiška “devetdesetka”, na kateri so naši fantje zabeležili naslednje uvrstitve:
6. Matija Vidic
9. Rok Masle
11. Maksim Bartolj
20. Timotej Jeglič
23. Benjamin Podobnik
Rezultati DP mladinci do 20 let

Foto: DPNC

 

Klubi so se na ekipni tekmi pomerili zgolj v eni seriji, po kateri so Matija, Rok, Maksim in Timotej stopili na drugo stopničko odra za zmagovalce. Rezultati DP mladinci do 20 let ekipno

Foto: DPNC

_______________________________________________________________________________________

V sezoni, ko dekleta na koledarju nimajo svetovnega prvenstva ali olimpijskih iger, domači tekmi v Savinjski dolini predstavljata enega izmed pomembnejših ciljev. Kot smo že navajeni je tudi letos ljubenski konec tedna potekal v izjemnem navijaškem vzdušju, ki so ga pripravili navijači iz vse Slovenije. Ilirijani smo pesti še posebej stiskali za naši dekleti, Pio Mazi in Špelo Rogelj. Slednja je nastopila že na sobotnem ekipnem tekmovanju in skupaj z reprezentančnimi kolegicami Niko Križnar, Katro Komar in Emo Klinec skočila na vrhunsko 2. mesto ???. Uspešen vikend na domačih tleh je Špela kronala še z 18. mestom na posamični tekmi. V kvalifikacijah za to tekmo je nastopila tudi Pia, ki pa se z 48. rezultatom ni uspela prebiti na tekmo najboljših 40 deklet.

Foto: FB @RogeljSpela

______________________________________________________________________________________

Že drugi teden zapored se selimo na avstrijsko Koroško, v sedmo največje avstrijsko mesto, Beljak. Tokrat je slednje gostilo OPA igre, vsakoletno tekmovanje najboljših skakalcev ter kombinatorcev alpskih držav in Češke. V starejši kategoriji fantov sta ilirijanske ? ter seveda slovenske ?? barve zastopala Maksim Bartolj in Rok Masle. Na še eni tekmi z le eno serijo se je Maksim uvrstil na 4. pozicijo, Rok je bil 7.

Foto: DPNC

 

Tudi v starejši kategoriji deklet smo imeli predstavnico, Tinkaro Gros. Fantje so se merili na 98-metrski napravi, dekleta pa na 68-metrski. Tinkara je na slednji skočila 45,5 m, kar ji je prineslo uvrstitev na 23. mesto.

V soboto je Maksima in Roka čakalo še ekipno tekmovanje, na katerem sta se odrezala odlično, saj sta slovenskemu moštvu pomagala do srebrnega odličja ?.

Foto: DPNC

 

Na OPA igrah so svojo pripravljenost testirali še nordijski kombinatorci. Med starejšimi dekleti se je merila Tinkara, ki je po skokih zasedala 11. mesto, v teku pa je svojo uvrstitev izboljšala, saj je v cilj prišla na 7. mestu.

Med starejšimi fanti je nastop zabeležil Matic Garbajs, ki je po skoku na “devetdesetki” in 6 km teku končal na 22. mestu. Dan kasneje se je boril še na tekmi ekip in skupaj z reprezentančnimi kolegi prišel do 5. mesta.

_______________________________________________________________________________________

Na Južnem Tirolskem, katere glavno mesto je Bolzano (oz. Bozen), je bil v sobotnih večernih in nedeljskih dopoldanskih urah na sporedu celinski pokal. Na tekmah v znani dolini Fiemme je nastopa vpisal Lovro Kos, ki se je na prvi tekmi za las prebil v finalno serijo, v kateri je nato dosežek izboljšal in končal na 22. mestu. Tudi na drugi preizkušnji je po drugem skoku izboljšal svoj rezultatski izplen, saj je s 27. napredoval na 9. mesto.

_______________________________________________________________________________________

Tudi v mestu v osrčju Avstrije, Eisenerzu, je potekal celinski pokal, le da za nordijske kombinatorce. Na nekaj manj kot 300 km dolgo pot se je podala Ema Volavšek, ki je nastopila kar na treh tekmah. Najprej se je udeležila posamične tekme s skupinskim štartom in po 5 km teku ter skoku na 109-metrski skakalnici končala na 28. mestu. Še isti dan se je borila v mešani štafetni preizkušnji, v kateri je Slovenija zasedla 9. mesto. Nedeljo pa so kombinatorke izkoristile za novo tekmo, na kateri je Ema v cilj pritekla na 22. poziciji.

#naučiteseleteti ?⬜?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top