Medtem, ko se je v Mostecu cel vikend pripravljalo skakalnice, so se nekatere naše članice in člani udeleževali tekem Pokala Cockta, COC in FIS pokala.
POCAL COCKTA, Kisovec, 10.1.2009 – Dečki do 14 in 15 let ter deklice do 14 let so se v Kisovcu  v soboto pomerili na prvih tekmah Pokala Cockta v tej zimi.

  Dečki do 14 let
  1. Urban Dolar (SSK Stol Žirovnica)
  2. Jan Pavc Alibabič (SSK Mengeš)
  3. Aljaž Ogrinc (SSK Mengeš)
  7. Matija Peklaj (SSK Costella Ilirija)       Luka Jurič (SSK Logatec) 18. Tilen Bartol (SSK Costella Ilirija) 20. Uroš Drobnič (SSK Costella Ilirija) 22. Nik Praznik (SSK Costella Ilirija)
Podrobni rezultati >>>   Dečki do 15 let
1. Jaka Kosec (SSK Mengeš)
2. Žan Zagomilšek (SSK Mislinja)
3. Mitja Robič (SSK Stol Žirovnica)
Podrobni rezultati >>>   Deklice do 14 let
1. Anja Javoršek (SK Zagorje)
2. Gabi Robnik (SSK Ljubno BTC)
3. Urša Bogataj (SSK Costella Ilirija)
Podrobni rezultati >>>  

V nedeljo, 11.1.2009, so se dečki do 14 in 15 let ter deklice do 14 let v Kisovcu še drugič pomerili za točke Pokala Cockta. Zmago do 15 let je ponovno slavil Jaka Kosec, včerajšnji uspeh pa je ponovila tudi Anja Javoršek med deklicami, Ilirjanka Urša Bogataj pa je svojo uvrstitev iz prejšnjega dne popravila in se uvrstila na drugo mesto. Med dečki do 14 let se je na prestol vrnil Triglavan Aljaž Vodan, ki je popravil včerajšnji vtis, ko je dvakrat padel. Prav tako je svoj rezultat iz prejšnjega dne, popravil tudi Nik Praznik in se uvrstil na 19. mesto.

  Dečki do 14 let
1. Aljaž Vodan (SK Triglav Kranj)
2. Jan Pavc Alibabič (SSK Mengeš)
3. Nejc Cerar (SSK Ljubno BTC)
19. Nik Praznik (SSK Costella Ilirija)
Podrobni rezultati >>> Dečki do 15 let
1. Jaka Kosec (SSK Mengeš)
2. Mitja Robič (SSK Stol Žirovnica)
3. Žan Zagomilšek (SSK Mislinja)
Podrobni rezultati >>>
Deklice do 14 let
1. Anja Javoršek (SK Zagorje) 220,6 točk
2. Urša Bogataj (SSK Costella Ilirija) 189,9 točk
3. Julija Sršen (SK Zagorje) 186,8 točk
Podrobni rezultati >>>
  FP – 10. 01. 2009; Harrachov – Na srednji skakalnici Čertak v Harrachovu se je danes odvijala tekma FIS pokala. Slavil je Nemec Richard Freitag pred Poljakom Jakubom Kotom, tretja pa sta bila naš Peter Prevc in Poljak Grzegorz Mietus. Sledili so Luka Leban, Jaka Hvala, Tomaž Naglič in Andraž Pograjc na mestih od štiri do osem. Vsi naši so bili med najboljšimi dvajsetimi. Med njimi sta bila tudi naša člana; Luka Brnot se je uvrstil na 11. mesto, Rožle Žagar pa na 20. Podrobni rezultati >>>   FP –  11. 01. 2009; Harrachov – Nemec Richard Freitag je zmagovalec tudi druge tekme FIS pokala v češkem Harrachovu. Drugo mesto je osvojil Poljak Dawid Kowal, tretje mest pa sta si razdelila Jaka Hvala in še en Poljak, Jakub Kot. Odličen je bil znova tudi Peter Prevc na petem mestu, med deset pa so končali še Žiga Mandl (6.), Luka Leban (8.), Andraž Pograjc (9.) in Primož Roglič (10.). Rožle Žagar se je uvrstil na 19. mesto, Luka Brnot pa je zasedel 26. mesto. Podrobni rezultati >>>   COC – fantje; 10. 01. 2009 – Sapporo – Prvo tekmo celinskega pokala v smučarskih skokih na veliki skakalnici v Sapporu je dobil Norvežan Vegard Sklett, ki je konkurenco deklasiral z drugim skokom, dolgim kar 137 metrov. Drugo mesto je z zaostankom 19,2 točk osvojil Nemec Christian Ulmer, tretji pa je bil še en Nemec Maximilian Mechler. Od naših dveh je do točk prišel le Jure Šinkovec na 15. mestu, Sašo Tadič pa je bil prekratek za finale. 

  COC – fantje; 11. 01. 2009 – Sapporo – Zadnjo tekmo celinskega pokala v japonskem Sapporu je več kot prepričljivo dobil japonski veteran Takanobu Okabe pred rojakom Kazuyoshijem Funakijem in včerajšnjim zmagovalcem, Norvežanom Vegardom Sklettom. Okabe je bil najboljši v obeh serijah in slavil s prednostjo kar 36,9 točk pred Funakijem. Na zadnji tekmi sta do točk prišla tudi oba naša – Jure Šinkovec je osvojil 16. mesto, Sašo Tadič pa je bil deset mest slabši. Naslednje tekme bodo v Bischofshofnu.
  COC – dekleta, Schönwald, 10.1.2009 Avstrijka Daniela Iraschko je po dolgem času znova okusila slast zmage na tekmi celinskega pokala za dekleta. V Schönwaldu je za seboj pustila Nemki Ulrike Grässler in Magdaleno Schnurr. V finalu so nastopile tudi tri Slovenke. Znova je bila najboljša Maja Vtič, ki je osvojila sedmo mesto, odlično formo pa je potrdila mlada Ilirjanka Špela Rogelj, ki je bila enajsta. Točke je osvojila tudi Manja Pograjc na 28. mestu, brez pa je ostala Eva Logar. Podrobni rezultati >>>

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top