Minuli vikend je ponovno prinesel nekaj tekmovalne akcije. Kljub temu, da še čakamo na pričetek slovenskih pokalnih tekmovanj v vseh kategorijah pa že lahko poročamo o lepih uvrstitvah naših tekmovalk in tekmovalcev na mednarodnih tekmovanjih.

 

Za začetek se selimo v nemški Klingenthal ??. Mesto, ki leži povsem ob nemško-češki meji, je gostilo najboljše smučarske skakalke sveta. V 6. največjo (po številu prebivalcev) nemško zvezno deželo, Saško, sta se odpravili tudi Špela Rogelj in Urša Bogataj. Tretjo preizkušnjo svetovnega pokala v tej sezoni so zaznamovale vetrovne razmere, zaradi katerih smo na 140-metrski skakalnici spremljali zgolj eno serijo. Špela se je s skokom, dolgim 118 m, uvrstila na 13. mesto, Urša, ki je skočila sedem metrov manj pa je tekmo končala na 25. poziciji.


Nove osvojene točke obeh deklet sta prinesli tudi spremembe v skupnem seštevku. Urša trenutno zaseda 14. mesto, Špela pa je 22.

Foto: FB Špela Rogelj (Fan page)

 

_______________________________________________________________________________________

 

Naslednja postaja našega povzetka se nahaja na Finskem ??. V tej nordijski državi s približno 5,5 milijona prebivalci sta bili izpeljani dve preizkušnji celinskega pokala. V znano turistično in smučarsko središče, Ruko, je po čim boljše skoke in uvrstitve odšel Lovro Kos. Po tem, ko je v prvi seriji doskočil pri 82,5 metrih, je sobotno opoldansko tekmo na 142-metrski napravi končal na 49. mestu.

V nedeljo je izboljšal tako daljavo (99 m) kot uvrstitev (46. mesto), kar pa ni bilo dovolj za prve točke v zimski sezoni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top