Povzemanje dogajanja minulega tedna danes pričenjamo z mednarodnimi tekmovanji. Kljub temu, da je bilo na sporedu nekoliko manj preizkušenj kot v minulih tednih pa smo tudi tokrat posegli po odličnih uvrstitvah, ki jih lahko “prečekirate” v spodnjih vrsticah.

Edina postaja tega tedna, ki se nahaja zunaj Slovenije, je Oberstdorf. Zdaj že dobro poznano zimsko športno središče je v tej sezoni že dvakrat gostilo tekme svetovnega pokala za moške (novoletna turneja ter poleti), tokrat pa je bilo vse v znamenju tekem ženskega svetovnega pokala. V sobotnem zgodnjem popoldnevu nas je navdušila novica, da je Urša Bogataj že drugi zaporedni konec tedna stopila na oder za zmagovalke, saj je tako kot na Ljubnem tudi pod Senčno goro skočila na tretjo stopničko. Na 137-metrski skakalnici je nove točke za skupni seštevek zabeležila tudi Špela Rogelj, ki je bila 21. 

Foto: Berkutschi

 

Tudi v nedeljo se je tekma pričela ob 13. uri in še enkrat smo bili lahko priča dobrim skokom deklet, med katerimi sta se ponovno izkazali tudi Ilirijanki ?️??️. Urša je prišla do še ene uvrstitve v najboljšo deseterico, in sicer je končala na 9. mestu, Špela pa je še izboljšala sobotni rezultat, saj je tokrat pristala na 16. poziciji. Z veseljem in ponosom pa z vami delimo tudi novico, da sta se obe dekleti prebili v slovensko reprezentanco ??✊ za prihajajoče svetovno prvenstvo v Seefeldu. Dekleta bodo prvič v tekmovalni akciji v torek, 26. 2., ko bo na vrsti zgodovinska prva ekipna tekma za dekleta na svetovnih prvenstvih. 

Foto: Berkutschi

Izpod Senčne gore pa se selimo pod Šmarjetno goro, v Kranj, kjer so od petka do nedelje potekale tekme Alpskega pokala v nordijski kombinaciji in seveda skokih. Kombinatorce je (poleg skoka) v soboto čakal 10 km tek, v nedeljo pa so se pomerili na 5 km progi. Izmed Ilirijanov se je prve tekme udeležil le Damjan Suzič (52. mesto), na drugi, na kateri je Damjan prišel do 43. mesta pa se mu je pridružil še Matic Garbajs in zasedel 56. mesto. 

 

Najslajše s t. i. Alpencupa pa smo prihranili za konec. Na obeh skakalnih preizkušnjah so se odlično odrezali naši tekmovalci, ki so prikazali tudi močno ekipno predstavo. Petkova preizkušnja na kranjski “stotki” se je s prvo serijo pričela šele ob 19. uri, nekoliko bolj pozna ura pa ni zmotila naših treh predstavnikov, ki so zabeleželi sledeče uvrstitve. V svojem zadnjem letu nastopanja na Alpskih pokalih je prvič na stopničke, z drugim mestom, stopil Lovro Kos. Z 18. mesta po prvi seriji se je z odličnim drugim skokom na končno 12. prebil Matija Vidic. Da so vsi Ilirijani na tej tekmi tudi prišli do točk pa je poskrbel Rok Masle, ki je zasedel 25. mesto. V soboto pa smo spremljali tekmo polno preobratov, prav Rok pa je poskrbel za velik rezultatski skok glede na prvo preizkušnjo. Z dvema dolgima in lepima skokoma je prišel do 5. mesta, svojo petkovo uvrstitev pa je popravil tudi Matija, ki je končal na 7. mestu. Lovrotova skoka sta tokrat zadostovala za 18. pozicijo, na tekmi pa je nastopil še en Ilirijan, Timotej Jeglič, ki se je uvrstil na 60. mesto. 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top