V preteklem tednu so bile v ospredju predsedniške volitve in uspešen vstop slovenskih alpskih smučarjev v novo sezono svetovnega pokala, mi pa smo svojo pozornost usmerili v nadaljevanje priprav na zimsko sezono, mlajše kadete pa je čakal še eden izmed vrhuncev poletne. V soboto je bilo namreč zanje na sporedu državno prvenstvo. Pot jih tokrat ni vodila v enega izmed bolj pogosto obiskanih slovenskih skakalnih središč, temveč so obračuni za naslove državnih prvakov potekali v Posavju, v bližini Krškega.

 

Prvi so se v smučino 38-metrske skakalnice pognali fantje v kategoriji do 12 let. Najvišje izmed četverice Ilirijanov, za katere smo še posebej stiskali pesti, se je zavihtel Matevž Verbič Miklič. V prvi seriji je pristal pri 34 m, v finalu pa je bil pol metra krajši, kar je zadoščalo za uvrstitev tik pod zmagovalne stopničke, na 4. mesto. 33,5 m ter 32,5 m sta bili daljavi Fedje Rejca, ki si je s tema dosežkoma priskakal 7. mesto. Do (dvojnih) točk za skupni seštevek sta skočila tudi Andraž Brečko in Lovro Zajc. Slednji je doskočil pri daljavah 28 m in 29 m in končal na 27. poziciji, na okroglem 30. mestu pa je s skokoma 25,5 m in 29 m državca sklenil Andraž.

 

Kar osem predstavnikov našega kluba je tekmovalo v starejši kategoriji. Z najdaljšima skokoma obeh serij, a nekoliko nižjimi sodniškimi ocenami, je do 2. mesta in srebrne medalje skočil Jošt Trtnik. Med deseterico najboljših sta na 9. in 10. mestu pristala Luka Sova in Leon Vučković. Nedaleč za njima sta tekmo zaključila Gabriel Godec, ki si je s kolegom iz velenjskega kluba razdelil 13. mesto in Aljaž Lah, ki je zabeležil 15. izid tekmovanja. Maks Lunaček Goltes je zbral dovolj točk za uvrstitev na 22. mesto. V obeh poizkusih je mejo tridesetih metrov uspelo doseči tudi Niku Gregorcu, ki se je uvrstil na 29. pozicijo, nekaj mest pred Janinom Lepojićem, ki je bil tokrat 34.

 

Edina, ki je ilirijanske barve branila tudi med dekleti, je bila Laura Hren. Njen prvi poizkus je meril 30,5 m, s čimer je po polovici preizkušnje zasedala peto mesto. V finalu je napadla še višjo uvrstitev, kar ji je z 32 m tudi uspelo, saj je bila ob koncu uvrščena na 4. mesto.

 

V zgodnjih popoldanskih urah smo po končani posamični spremljali še moštveno preizkušnjo za naziv najboljše ekipe v državi do 13 let. In do tega dosežka je skočila prav naša ekipa, v postavi Gabriel, Aljaž, Luka in Jošt. Odlično so se odrezali tudi Leon, Maks, Fedja ter Matevž, ki so v konkurenci 14 ekip zasedli visoko 4. mesto. Na tej tekmi smo nastopili s kar tremi ilirijanskimi ekipami, s svojimi predstavami pa so nas razveselili še Andraž, Lovro, Nik in Laura, ki so si priskakali končno 12. mesto.

 

#NaučiteSeLeteti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top