V zadnjih tednih je močno oživelo tudi tekmovalno dogajanje v mlajših kategorijah. Od pokalnih tekem do državnih prvenstev, od najmlajših do tistih, ki se že pogumno spuščajo po nekoliko večjih skakalnicah… vsi rezultati so zbrani v naslednjih vrsticah.

Prvo prizorišče, na katerega se bomo osredotočili so Žiri, kjer je na 65-metrski napravi potekalo kadetsko državno prvenstvo. V kategoriji do 14 let je nastopilo kar deset naših fantov. Najvišje je končal Jošt Trtnik, ki je pristal tik pod stopničkami, na 4. mestu. Eden za drugim sta na 13. ter 14. mestu zaključila Klemen Brunec in Blaž Albreht. Prav tako sta na sosednjih pozicijah državca sklenila Marko Škul (19. mesto) in Filip Vovk (20. mesto). 24. izid tekmovanja si je priskakal Aleksej Pristavec, na 32. najdemo Leona Vučkovića, tik za njim, na 33. pa Patrika Amona. 35. je bil Aljaž Lah, 39. pa Gabriel Godec.

Pri dekletih v tej starostni kategoriji sta nastopili dve Ilirijanki in obe končali na odru za zmagovalke. Mia Ingolič si je okoli vratu nadela srebrno medaljo za 2. mesto, na 3. stopničko pa je stopila Nina Kontrec.

V najstarejši kadetski kategoriji si je 16. mesto priskakal Jaša Kokalj. 2x 50 m je Maksa Čučka popeljalo do 25. mesta, Pavel Mohar pa je zasedel okroglo 30. pozicijo.

Edina kadetinja do 15 let iz našega kluba, ki je nastopila na tej tekmi, Klarisa Gorjup je zbrala dovolj točk za uvrstitev na 5. mesto.

Na moštveni preizkušnji smo v ogenj poslali kar štiri ekipe. Na 5. mestu so končali Patrik, Aleksej, Klarisa ter Maks. Jošt, Blaž, Klemen in Jaša so skočili na 8. mesto. Mia, Nina, Marko ter Filip so se uvrstili na 14. mesto, na 17. pa najdemo Gabriela, Aljaža, Pavla in Leona.


Že kaj kmalu so naše kadete na istem prizorišču čakale nove preizkušnje, tokrat pokalne. Med najboljših deset, na 7. mesto je skočil Klemen Brunec. Skoka Blaža Albrehta sta zadoščala za uvrstitev na 12. mesto. Nedaleč za njim so na 15., 16. ter 18. mestu pristali Filip Vovk, Marko Škul in Aleksej Pristavec. 28. rezultat tekmovanja je uspel Patriku Amonu, Maks Lunaček Goltes pa je bil 31. Za ilirijansko udeležbo na stopničkah je na kombinatorskem delu, ki je štel za državno prvenstvo, poskrbel Blaž, ki je dosegel 3. mesto. Šest sekund za njim je na 4. mestu ciljno črto prečkal Klemen. 6. je v cilj pritekel Marko, na 9. poziciji Filip, na 11., 12. ter 14. mestu pa so se zvrstili Maks, Patrik in Aleksej.

Med dekleti je najboljši dosežek uspel Mii Ingolič, ki je z 58 m ter 56 m ugnala vse konkurentke in stopila na najvišjo stopničko. Na odlično 3. mesto je skočila Nina Kontrec.

Pri kadetih do 15 let je Jaša Kokalj zabeležil 16. mesto, Maks Čuček 23., Pavel Mohar pa je zbral dovolj točk za 26. izid tekmovanja. Tudi ta trojica se je kasneje pomerila še na tekaškem delu. Znova je najvišje končal Jaša, na 6. mestu, Pavel ter Maks pa sta bila 10. oz. 11.

52,5 m in 51,5 m sta bili daljavi, ki sta Klariso Gorjup popeljali do 4. mesta. Za še eno uvrstitev na 4. pozicijo pa je poskrbela na DP-ju v nordijski kombinaciji.


Začetek februarja je nekaj tekmovalnega pridiha prinesel tudi dečkom do 11 let. Ti so svoje sposobnosti preizkušali na kranjski dvajsetki. Na okroglo 10. mesto je skočil Mark Harnold Švajger, Andraž Brečko Strnad se je uvrstil na 19. mesto, 26. pa je romalo v roke Urbana Orla. Trije naši zmajčki so se udeležili tudi tekme v nordijski kombinaciji, na kateri je prvi ciljno črto prečkal Mark. Na 7. mestu je v cilj pritekel Andraž, na 12. mestu rezultatske lestvice pa najdemo še Urbana.


Slovenski kulturni praznik za veliko ljudi predstavlja možnost krajšega oddiha ter odklopa od službenih oz. šolskih obveznosti, za mladince do 16 let pa je predstavljal enega od vrhuncev sezone. Planiška tretja največja skakalnica, s kalkulacijsko točko pri 95 metrih, je namreč gostila državno prvenstvo. V posamični konkurenci si je s kolegom iz velenjskega kluba 5. mesto razdelil Jaša Juršič. Do 19. pozicije je skočil Tobias Javornik, Sebastjan Bartolj pa je zasedel 23. mesto. Zadnje, 30. mesto, ki še prinaša točki za skupni seštevek je ujel Urh Matjašič. Ta četverica fantov je Ilirijo zastopala še na ekipni tekmi, na kateri so si priskakali srebrno medaljo za doseženo 2. mesto.


Pester zimski spored za kadete se je nadaljeval v Kisovcu. Na 55-metrski skakalnici je Blaž Albreht skočil tik za najboljšo deseterico, na 11. mesto. Na 13. ter 15. mestu sta sledila Klemen Brunec in Marko Škul. Četrti Ilirijan, Patrik Amon pa se je uvrstil na 28. mesto. 2. mesto je Blažev izplen kombinatorske tekme, deset sekund je na 4. mestu za stopničkami zaostal Klemen, mesto za njim, na 5. pa je v cilj prišel Marko.

43,5 m in 46 m Mie Ingolič je bilo dovolj za pokalno zmago. Skoka Nine Kontrec pa sta pomenila uvrstitev na 4. mesto, zgolj štiri desetinke točke za tretjeuvrščeno.

Še eno 16. mesto je dosegel Jaša Kokalj v najstarejši kadetski kategoriji, v kateri je na 20. mesto skočil Pavel Mohar, na 24. pa Nik Kurent. Na tekaškem delu je se je s 13. štartne pozicije na 4. mesto povzpel Pavel, Jaša je bil 7., Nik pa 9.

Klarisa Gorjup je v prvi seriji skočila točno 40 m, v finalni pa še dodala dva metra in pol ter se uvrstila na 5. mesto.


Le dan kasneje so se kadetom na kisovški skakalnici pridružili še mlajši kadeti. V kategoriji do 13 let je zmago slavil Jošt Trtnik. Njegov uspeh sta s 5. in 6. mestom dopolnila še Leon Vučković in Luka Sova. Na 12. poziciji najdemo Gabriela Godca, Nik Gregorc je bil 19., Aljaž Lah pa 20. 23. mesto je bilo tokrat rezervirano za Filipa Tiberija Dominika, Maks Lunaček Goltes pa je pristal mesto za njim, na 24. Aljaž, Maks in Leon so v nordijski kombinaciji poskrbeli za kar trojno zmago. Ilirijanski paket najdemo tudi od 6. do 9. mesta, kjer so se po vrsti razvrstili Luka, Gabriel, Aljaž ter Nik. Filip pa je v cilj pritekel na 13. mestu.

Na tokratni tekmi do 14 let je do 9. mesta skočil Klemen Brunec. 12. je bil Marko Škul, 18. pa Patrik Amon. Marko je nato v teku prišel do odličja za 2. mesto, Klemen ter Patrik pa sta končala na 4. in 5. poziciji.

Dva najdaljša skoka sta Mio Ingolič popeljala na 1. stopničko. Nina Kontrec je bila znova vpletena v napete obračune za najvišja mesta, ki jih je tokrat sklenila na 6.

Med kadetinjami do 15 let je Klarisa Gorjup dosegla 4. mesto na skakalni preizkušnji ter 5. mesto na kombinatorski.


Nedelja, 12. februarja je prinesla še pokalne obračune mlajših kadetov do 12 let. Izmed ljubljanske šesterice je najvišje, na 11. mestu končal Fedja Rejc, le 1,1 točke pa je za njim zaostal Lovro Zajc na 12. Mark Harnold Švajger se je izkazal z 18. mestom. Matevž Verbič Miklič in Andraž Brečko Strnad sta tekmo sklenila na 24. in 25. mestu, Ruj Kisin pa je doskočil na 28. poziciji. Mark je nato pritekel do 3. mesta, Lovro je bil 8., Andraž 9., Fedja 12. in Ruj 15.

 

#NaučiteSeLeteti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top