Zadnji januarski konec tedna je na slovenskih skakalnicah vladalo tekmovalno mrtvilo, je pa največja država Evropske unije (po številu prebivalcev) gostila najboljše skakalke ter skakalce na svetu. Nemčija je bila prizorišče četrte in pete tekme svetovnega pokala za dekleta ter devetnajste in dvajsete preizkušnje fantov v sezoni.

V jugozahodni del države, v zvezno deželo Baden-Württemberg, sta odpotovali Urša Bogataj in Špela Rogelj. V rojstnem kraju skakalca Michaela Möllingerja, skakalke Melanie Faißt in biatlonca Benedikta Dolla, Titisee-Neustadtu, so dekleta tekmovala na 142-metrski napravi. Sobotno tekmo je Urša sklenila na 20. mestu, Špeli se žal ni uspelo prebiti skozi kvalifikacijsko sito. Obe sta se precej bolje odrezali na drugi tekmi. Urša se je uvrstila na 13. mesto, Špeli pa se je nastop v finalu izmuznil za dobro točko, končala je na 31. poziciji.

Foto: FIS Ski Jumping

Karavana moškega svetovnega pokala se je tokrat odpravila v osrčje Nemčije. V Willingenu, ki sicer velja za enega najbolj obiskanih koncev tedna, so tribune ob izteku skakalnice, s K-točko pri 130 metrih, tokrat samevale. Po zdravstvenih zapletih v slovenski reprezentanci je priložnost za dokazovanje dobil Lovro Kos. V petkovih popoldanskih urah so na Mühlenkopfschanze izpeljali kvalifikacije za sobotno tekmo. Med 54 tekmovalci, ki so opravili s kvalifikacijskim poizkusom, je Lovro zasedel 52. mesto, kar ni zadostovalo za nastop naslednji dan. V nedeljo smo spremljali dolgo, z močnim in spreminjajočim se vetrom zaznamovano preizkušnjo. Zaradi tega so organizatorji odpovedali kvalifikacije, Lovro pa je tako zabeležil svoj debitantski nastop, ki ga je sklenil na 39. mestu.

Foto: FIS Ski Jumping

 

#naučiteseleteti ?⬜?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top