Zadnje dni je slovenske športne naslovnice polnila kolesarska Dirka po Sloveniji, naša pozornost pa je bila usmerjena tudi na pričetek tekmovalne poletne sezone. Po uspešnem revijalnem uvodu na domačih tleh, so se tokrat naši fantje in dekleta odpravili v Sebenje ter Velenje, kjer so bile na sporedu prve pokalne tekme.

V sobotnih popoldanskih urah so svojo trenutno formo preizkušali kadeti in kadetinje. Na sebenjski 55-metrski skakalnici je v kategoriji do 14 let nastopilo pet Ilirijanov. Najvišje, na 7. mesto se je uvrstil Klemen Brunec, ki si je to pozicijo razdelil s kolegom iz žirovskega kluba. Skoka Filipa Vovka sta ga popeljala do 15. mesta. Patrik Amon je pristal na 18. poziciji, zgolj dve desetinki pa je za njim zaostal Marko Škul na 19. mestu. 23. mesto pa je romalo v roke Blaža Albrehta.

 

Precej višje je Blaž končal kombinatorsko preizkušnjo. Štartal je s sedmega položaja, v cilj pa je pritekel na 3. mestu. Slabo minuto je za njim na 4. mestu zaostal Patrik, Filip pa je ciljno črto prečkal kot 7.

 

Med kadetinjami sta Mia Ingolič ter Nina Kontrec poskrbeli za dvojno ilirijansko zmago. Mia je s skokoma, ki sta merila 44,5 m in 45 m, skočila na 1. stopničko zmagovalnega odra, Nina pa je z daljavo kategorije v prvi seriji (45,5 m) in nekoliko krajšim skokom v finalu (42 m) prišla do 2. mesta.

 

Najvišje uvrščenega predstavnika našega kluba med najstarejšimi kadeti najdemo na 12. mestu. To uvrstitev si je priskakal Jaša Kokalj. Med dvajseterico je končal tudi Maks Čuček (19. mesto), štiri točke za skupni seštevek pa je s 27. mestom dobil Pavel Mohar.

 

S petim časom teka je Pavel tekmo v nordijski kombinaciji sklenil na 7. mestu. Mesto za njim, na 8., je v cilj prišel Jaša, na okroglem 10. pa Maks.

 

Edina predstavnica ljubljanskega kluba med kadetinjami do 15 let je bila Klarisa Gorjup. 41 m ter 43 m jo je poneslo do končnega 7. mesta.

 

Na tekaškem delu sta se Klarisi pridružili še Mia in Nina. Dekleta so preizkušnjo zaključile na 4. (Klarisa), 6. (Nina) in 7. mestu (Mia).


Najmlajše mladince je pot v nedeljo vodila na vzhod Slovenije. Na velenjski največji, 70-metrski napravi, so nastopili štirje tekmovalci našega kluba. Edini izmed četverice, ki je v obeh poizkusih preletel točko velikosti skakalnice, je bil Jaša Juršič, kar je zadostovalo za 5. mesto. Med najboljšo deseterico, na 9. mestu, je predvsem po zaslugi odličnega finalnega skoka pristal še Sebastjan Bartolj. Urh Matjašič je zasedel okroglo 20. pozicijo, na 23. mestu pa najdemo še Tobiasa Javornika.

 

#NaučiteSeLeteti ?☀️?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top