Nekateri tekmovalci še vztrajajo na dopustih, nekatere ti še čakajo, kar nekaj pa je s poletnimi oddihi že opravilo ter se podalo v smučino na treningih in tekmovanjih. Prvi avgustovski dnevi so ponudili ščepec tekmovalne akcije za udeležence in udeleženke FIS ter Alpskega pokala.

V tretjem kakovostnem razredu mednardonih tekmovanj, na FIS pokalu, je svojo poletno formo preizkušalo 5 fantov ter 3 dekleta iz našega kluba. Na 85-metrski skakalnici na Ljubnem ob Savinji je bil edini ilirijanski dobitnik točk Maksim Bartolj, katerega skoka sta zadostovala za 20. mesto. Brez točk pa so žal ostali Lovro Kos (42.), Rok Masle (46.), Timotej Jeglič (55.) in Matija Vidic, ki je bil v prvi seriji diskvalificiran.

Med dekleti pa so vse Ilirijanke prišle do točk, kar dve pa sta skočili tudi na oder za zmagovalke. Vso konkurenco je z dvema izvrstnima skokoma ugnala Urša Bogataj, Špela Rogelj pa je pristala na izjemnem 3. mestu. Dobre nastope naših predstavnic je zaokrožila Pia Mazi, z uvrstitvijo na 12. mesto.

Na nedeljski tekmi priložnosti ni dobil Timotej, tudi Špela pa je preizkušnjo izpustila. Na izenačeni tekmi fantov, se je za najboljšo deseterico, na 11. mesto, uvrstil Lovro. Tri točke za skupni seštevek pa je z 28. mestom ujel tudi Rok. 40. pozicijo si je priskakal Matija, brez točk pa je tokrat ostal Maksim, na 51. mestu.

Odlično trenutno pripravljenost je na drugi tekmi potrdila Urša, ki je še enkrat prišla do uvrstitve na zmagovalne stopničke, tokrat je stopila na drugo. V “top ten” pa se je prebila tudi Pia (10. mesto).

 

V nemškem Klingenthalu, kjer bo med 13. in 15. decembrom potekal tudi svetovni pokal za moške in ženske, je bil tokrat na sporedu Alpski pokal za dekleta. Udeležila se ga je tudi Ema Volavšek, ki je včerajšnjo preizkušnjo zaključila na 18. mestu, današnjo pa na 14. Poleg skakalnih tekem pa je nastopila še v nordijski kombinaciji ter prišla do uvrstitve na visoko 8. mesto.


Rezultati NK

#naučiteseleteti ⚪?⚪

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top