Državni praznik, ko obeležujemo razglasitev izidov plebiscita o samostojnosti Slovenije, je sicer dela prost dan, toda tokrat so bili na ta praznični dan še kako dejavni naši mladinci in člani. Na dan samostojnosti in enotnosti so v Planici, na tamkajšnji “devetdesetki”, potekala tekmovanja slovenskega pokala. Tekme v vseh kategorijah so bile uspešno izpeljane v organizaciji našega kluba, za kar se iskreno zahvaljujemo vsakemu izmed vas, ki ste si vzeli čas ter s svojim prispevkom pripomogli k izvedbi tekmovanj. Iskrena hvala vsem bodisi v računski pisarni bodisi na naletu, merilcem, štamfačem, pobiralcu štartnih številk, napovedovalcu in vsem preostalim tehničnim službam ter tudi tistim, ki ste le navijali za naše ase ob vznožju skakalnice.

Na vrh le te pa so se prvi podali mladinci do 16 let. Med vsemi nastopajočimi so svojo trenutno pripravljenost testirali tudi štirje Ilirijani. Najvišje izmed njih, na 19. mestu, je tekmo sklenil Nik Kurent, ki je v obeh serijah pristal pri “Dončićevih” 77 m. Na 22. mesto se je uvrstil Jaša Kokalj, mesto za njim, na 23., pa je končal Maks Čuček. Skoka Pavla Moharja sta bila dovolj za uvrstitev na 25. mesto. V popoldanskih urah je nordijske kombinatorce čakal še tekaški del, ki se ga je izmed naše četverice udeležil Pavel. Štartal je z 8. mesta, na katerem je tudi prečkal ciljno črto.

 

Tudi v najmlajši kategoriji mladink smo lahko stiskali pesti za predstavnico našega kluba, Klariso Gorjup. S 77,5 m ter 85 m je skočila do 6. izida med dekleti do 16 let.

 

Največ Ilirijanov smo lahko spremljali med mladinci do 18 let. Dobre tri točke je za zmagovalnimi stopničkami zaostal Nejc Ingolič, ki je skočil do 4. mesta. Na 15. najdemo Tobiasa Javornika, med dvajseterico pa se je uvrstil še Marcel Stražišar, ki mu je uspel 19. rezultat tekme. 22. pozicijo si je priskakal Jaša Juršič, Žak Cernjak pa je ponovil Nikovih 2x 77 m, kar je bilo dovolj za 25. mesto. Na 29. je do dveh točk za skupni seštevek prišel Jošt Bogataj, Urh Matjašič pa se je uvrstil na 31. mesto.

 

Za edino ilirijansko zmago dneva je poskrbela Urša Vidmar med mladinkami do 18 let. V obeh serijah je bila krepko najdaljša, edina preskočila kalkulacijsko točko skakalnice in prišla do 1. mesta s prednostjo več kot dvajsetih točk pred drugouvrščeno. Na podelitvi priznanj najboljšim se ji s svojim dosežkom pridružila Taja Košir, ki je zbrala dovolj točk za uvrstitev na 6. mesto.

 

Še ene “štenge” smo dočakali pri mladincih do 20 let. Zanje je s 93 m ter 96 m poskrbel Nik Gostiša Lah, ki je stopil na 3. stopničko odra za zmagovalce. Dve točki in pol je za najboljšo šesterico na 7. mestu zaostal Miha Sinčič, okroglo 10. mesto pa je romalo v roke Eneja Marolta. Na 16. mestu rezultatske lestvice najdemo Aneja Macurja, na 21. poziciji pa je drugo pokalno preizkušnjo sezone sklenil Rok Cirman.

 

Tako kot v najmlajši, smo imeli tudi v najstarejši kategoriji štiri železa v ognju. Med člani se je najvišje, na 6. mesto, z 2x 94 m zavihtel Timotej Jeglič. S točko in pol zaostanka za njim, je s 89 m ter 97 m do 7. mesta prišel Matija Štemberger. Na robu deseterice sta se zvrstila še David in Aleks Muhič, ki sta zabeležila uvrstitvi na 9. oz. 10. mesto. En za drugim sta se zvrstila tudi na kombinatorski preizkušnji, na kateri je David v cilj pritekel na 4. poziciji, Aleks pa na 5.

#NaučiteSeLeteti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top