Aktualna sezona svetovnega pokala se je s prvimi tekmami pričela že v začetku novembra, tokrat pa sta bili na sporedu 35. ter 36. preizkušnja sezone. Hkrati sta bili ti tekmi tudi zadnji pred tradicionalnim finalom svetovnega pokala na planiški letalnici. Predzadnja postaja karavane najboljših skakalcev na svetu je bil finski Lahti, zelena prestolnica Evrope za leto 2021 po izboru Evropske komisije in kraj od koder prihajata nogometni klub FC Lahti ter hokejski klub Lahti Pelicans.

Foto: Skijumping.pl

 

V soboto sta fante čakala trening skoka, po katerih je bila določena postava za popoldansko ekipno preizkušnjo. Mesto v slovenski četverici, ki si je z močnim povratkom v drugi seriji priskakala končno 2. mesto, je dobil tudi Lovro Kos. Na 130-metrski skakalnici sta njegova dosežka znašala 120,5 m in 127,5 m, s čimer je v svoji skupini obakrat dosegel tretji izid. V nedeljo je bila zaradi zahtevnih vetrovnih razmer izpeljana zgolj ena serija. Lovro je tokrat pristal pri 123,5 m, kar je bilo dovolj za njegovo drugo najboljšo uvrstitev letošnje sezone, 8. mesto. Na tej posamični tekmi je nastopil še Rok Masle, ki pa je na 43. mestu ostal brez točk za skupni seštevek.

Foto: Skijumping.pl

 

V slovenskem, alpskem, FIS in celinskem pokalu smo že potegnili črto pod letošnjo zimsko sezono, pred nami pa je le še slovenski skakalni praznik pod Poncami. Ta se pričenja v sredo, ko bodo na preizkusu letalnice nastopili trije Ilirijani, nato v četrtek sledita uradni trening in kvalifikacije s kar petimi našimi predstavniki, v petek posamična tekma, sobota prinaša moštveno preizkušnjo, v nedeljo pa sledi še finalna posamična tekma najboljših skakalcev letošnje sezone.

Foto: Skijumping.pl

 

#NaučiteSeLeteti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top