Zadnja septembrska in prvi oktobrski dan so nam postregli s številnimi preizkušnjami domačih tekmovanj. Tokrat za naša dekleta in fante na sporedu ni bilo dogajanja na skakalnicah v tujini, so pa nas s svojimi skoki, tekaškimi predstavami in uspehi navdušili tekmovalci kadetskih, mladinskih in članskih kategorij na Gorenjskem, Koroškem ter v naši Ljubljani.

Foto: Aljaž Sešel

 

Podaljšan tekmovalni konec tedna smo pričeli že v petkovih poznopopoldanskih in večernih urah, ko smo v Kranju organizirali tekme slovenskega pokala za mladinske ter članske kategorije. Najprej bi se radi iskreno zahvalili vsem, ki ste prišli ter pomagali pri organizaciji in izvedbi tekmovanja. Prvi so se v smučino skakalnice s kalkulacijsko točko pri okroglih stotih metrih pognali najmlajši mladinci. Izmed naše četverice se je z 91,5 m in 92,5 m najvišje, na 13. mesto, uvrstil Nik Kurent. Eden za drugim pa so na 23., 24. in 25. poziciji končali Jaša Kokalj, Maks Čuček ter Pavel Mohar.

 

Med mladinkami v najmlajši starostni kategoriji je nastopala Klarisa Gorjup. Njena tekmovalna skoka, ki sta merila 82,5 m ter 77 m sta bila skupaj s sodniškimi ocenami dovolj za uvrstitev na 4. mesto.

 

Pri mladincih do 18 let smo imeli dva predstavnika na podelitvi priznanj najboljšim. To sta bila Nejc Ingolič ter Jaša Juršič, ki sta zasedla 5. in 6. mesto. Na 20. mesto je skočil Jošt Bogataj, na 22. in 23. pa sta mu sledila Tobias Javornik ter Marcel Stražišar. 27. izid tekmovanja pa si je priskakal Urh Matjašič.

 

Prve stopničke dneva smo dočakali v kategoriji mladink do 18 let. Zanje je s 3. mestom poskrbela Urša Vidmar. Le mesto za njo, na 4., je pokalno preizkušnjo sklenila Taja Košir, ki je petouvrščeno ugnala za zgolj desetinko točke.

 

Za največ Ilirijanov smo stiskali pesti med mladinci do 20 let. V izenačenem boju za vrh lestvice je Rok Masle skočil do 2. mesta. Za zmago je zaostal manj kot tri točke, pred tretjim mestom je imel le desetinko točke prednosti, pred četrtouvrščenim pa točko in desetinko. V najboljšo deseterico je skočil še Nik Gostiša Lah s 6. mestom. Tik za “top ten”, na 11. poziciji, je pristal Miha Sinčič. Ilirijansko obarvana so bila tudi 14., 16. in 18. mesto, za kar so poskrbeli Enej Marolt, Žiga Šabec in Anej Macur. Klubsko sedmerico v tej kategoriji pa je sklenil Rok Cirman s 26. dosežkom tekme.

 

Zanimive obračune smo spremljali tudi v članski kategoriji, v kateri sta nastopila Timotej Jeglič in Matija Štemberger. Po prvi seriji je Timotej držal mesto na zmagovalnih stopničkah, Matija pa med šesterico, v finalu pa sta oba nekoliko pokvarila svoji uvrstitvi ter zaključila na 4. in 7. mestu.


Za edino sobotno dogajanje smo se odpravili v Mislinjo. Ta je gostila člansko državno prvenstvo v nordijski kombinaciji, ki se je odvijalo na 85-metrski skakalnici ter tekaški stezi, dolžine 10 km. “Državca” so se udeležili tudi trije naši najboljši kombinatorci. Matic Garbajs si je na skakalnici priboril 4. najboljši štartni položaj za tek, na tem mestu pa je tudi prečkal ciljno črto. Le dve sekundi za njim je to uspelo Aleksu Muhiču, ki se je do končnega 5. mesta povzpel z devetega po skakalnem delu. Za mesto je svoje izhodišče izboljšal tudi David Muhič, ki je z desetim rezultatom na skakalnici ter osmim na tekaški progi končal na 9. poziciji.


Za prijeten zaključek tedna pa smo poskrbeli kar na domačih tleh. Na mosteški šestdesetki smo namreč gostili tekme kadetov za slovenski pokal, na Kokrici pa je potekal še tekaški del kombinatorskega državnega prvenstva. Tudi za vso pomoč pri tem tekmovanju se lepo zahvaljujemo vsem udeležencem. V kategoriji fantov do 14 let smo imeli skorajda za celotno nogometno postavo ilirijanskih predstavnikov. Ti so se na domači skakalnici odlično odrezali, saj je bilo med prvo šesterico kar pet naših skakalcev! Do suverene zmage je skočil Jošt Trtnik, na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopil Zak Meglič. Za njim so se na 4., 5. in 6. mestu zvrstili Maks Lunaček Goltes, Luka Sova ter Aljaž Lah. V deseterici je končal še Gabriel Godec na 9. mestu, tik za njo, na 11. poziciji pa najdemo Leona Vučkovića. 2x 48,5 m je Fedjo Rejca poneslo na 13. mesto, ne prav veliko pa je za njim zaostal Nik Gregorc, ki je bil 16. Močno klubsko zasedbo je sklenil Matevž Verbič Miklič, ki je dosegel 18. izid tekmovanja. Osmerica naših pobov je nastopila še na DP-ju v nordijski kombinaciji. Z naslovom državnega prvaka se je okitil Jošt, za dvojno ilirijansko zmago pa je z 2. mestom poskrbel Maks. Med najboljšimi desetimi so v cilj pritekli še Luka na 5. mestu, Leon na 7., Zak na 8., na 10. poziciji pa najdemo Gabriela. Aljaž je zabeležil uvrstitev na 13. mesto, 15. pa je bil Nik.

 

Fantje, ki zadnje leto nastopajo v kadetski kategoriji so prav tako poskrbeli za dolge in lepe skoke. Mini ilirijanski paket na rezultatski lestvici najdemo na 8., 9. ter 10. mestu, na katerih so se zvrstili Klemen Brunec, Marko Škul in Aleksej Pristavec. Le štiri desetinke točke pa so ločile 20. Filipa Vovka in 21. Blaža Albrehta. Vseh pet se je spoprijelo še s 4-kilometrsko progo. Z desetega štartnega izhodišča se je vse do končnega 4. prebil Blaž. Na 6. mestu je ciljno črto prečkal Marko, Klemen je bil 8., Aleksej pa je zabeležil uvrstitev na 13. mesto.

 

Novih “šteng” smo se razveselili pri kadetinjah do 14 let. Za ta dosežek je z uvrstitvijo na 3. mesto poskrbela Laura Hren, ki jo je v prvi seriji odneslo do dolžine 47 m, v drugo pa je bila še meter daljša.

 

Z najboljšima dosežkoma obeh serij je do zmage med kadetinjami do 15 let skočila Nina Kontrec. Njen uspeh je s 5. mestom dopolnila Mia Ingolič. Tako Nina in Mia kot tudi Laura pa so se v zgodnjih popoldanskih urah pomerile še na tekaški stezi. Do medalje z državnih prvenstev sta prišli Nina na 2. ter Mia na 3. mestu, Laura pa je ohranila 7. pozicijo, s katere je tudi pričela s tekom.

#NaučiteSeLeteti

One thought on “Podaljšan konec tedna domačih tekmovanj kronan s kar petimi Ilirijani med najboljšo šesterico pri kadetih

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top