Kar nekaj tednov je minilo od zadnjih tekmovalnih nastopov naših tekmovalcev, ta konec tedna pa so nekateri naši člani s prvimi skoki na snežni podlagi že vstopili v zimsko sezono 2019/20.

Pregled dogajanja na mednarodnih tekmovanjih pričenjamo v Skandinaviji. V norveškem Lillehammerju ??, kjer so leta 1994 potekale zimske olimpijske igre, so dekleta vstopila v 9. sezono svetovnega pokala. V sobotnem zgodnjem popoldnevu je bila na 140-metrski skakalnici na sporedu prva tekma. Nanjo sta se skozi kvalifikacije uspešno prebili obe Ilirijanki, Špela Rogelj ter Urša Bogataj. Slednja je po prvi seriji zasedala mesto tik za najboljšo deseterico (11.), po razpletu finala pa je preizkušnjo končala na 16. poziciji. Špeli se prvi skok ni izšel po pričakovanjih, saj je ostala brez nastopa v drugi seriji (34. mesto).

Obe dekleti sta drugi tekmovalni dan precej izboljšali svoje skoke in posledično uvrstitve. Špela je do prvih točk v sezoni prišla z 22. mestom, Urša pa se je uvrstila med najboljših deset deklet na svetu (8. mesto).

Po prvih dveh (izmed 21) tekmah svetovnega pokala Urša zaseda 12., Špela pa 24. mesto v skupnem seštevku.

 

_______________________________________________________________________________________

 

Minuli vikend pa se je v deželi fjordov mudil tudi Lovro Kos. V Vikersundu, prizorišču, kjer je bil postavljen trenutni svetovni rekord, sta na precej manjši napravi (HS 117 m) potekali tekmi celinskega pokala. Lovrova skoka v soboto in nedeljo sta bila prekratka za uvrstitev med dobitnike točk, tako da je oba dni svoje nastope žal zaključil že po prvi seriji. Prvo tekmo je končal na 40. mestu, drugo pa na 35.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top