Avgustovski dnevi so za večino naših tekmovalcev rezervirani za pripravljalne tabore v tujini, kjer se pripravljajo na glavni del poletne sezone. V zadnjem poletnem ter prvih jesenskih mesecih se bodo namreč zvrstila številna tekmovanja, na katerih bomo stiskali pesti za naše zmaje. Kljub tekmovalnem premoru pa smo ta konec tedna spremljali in uživali ob predstavah najboljših smučarskih skakalk na svetu.

Foto: FIS Ski jumping

 

Mednje spadata tudi Urša Bogataj in Špela Rogelj, ki sta odpotovali v francoski Courchevel ??. Mesto, ki je bilo leta 1992 tudi eno izmed prizorišč zimskih olimpijskih iger, je tokrat gostilo tretjo tekmo poletne velike nagrade. Tako kot na prvih dveh, je tudi tokrat slavila Urša, ki je s tem potrdila izjemno pripravljenost v tem delu sezone. Po prvi seriji je zasedala drugo najboljšo pozicijo, v finalu pa je odločno napadla in s 126,5 m skočila na najvišjo stopničko odra za zmagovalke. Kot tretja najboljša Slovenka je tekmo zaključila Špela, ki se je uvrstila na 18. mesto in prišla do novih točk za skupni seštevek. V slednjem sedaj zaseda 16. mesto, na vrhu lestvice pa je s popolnim izkupičkom Urša.

Foto: FIS Ski jumping

 

Dekleta že prihajajočo nedeljo čaka nov tekmovalni preizkus. Podala se bodo v “pobrateni” Frenštát , kjer se bodo pomerila na nekoliko prenovljeni 106-metrski napravi.

Foto: FIS Ski jumping

 

#naučiteseleteti ??‍♀️?

One thought on “Urša Bogataj / poletna velika nagrada: 3/3

  • V Wisli na Poljskem se zacenja letosnja poletna velika nagrada v smucarskih skokih. Prve so kvalifikacije za sobotno posamicno tekmo opravile skakalke, ki na Poljskem tekmujejo prvic, najboljsa pa je bila Slovenka Ursa Bogataj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top