Medtem ko nekateri še uživajo na zasluženem poletnem oddihu, drugi že znova pilijo formo za prihajajoče izzive. Kljub temu, da smo še približno tri mesece oddaljeni od pričetka nove zimske sezone, se prav v poletno-jesenskem delu postavljajo temelji za uspešne nastope pozimi. Ob tem pa se seveda razveselimo vsakega dobrega rezultata, ki pride tudi v tem, pripravljalnem obdobju.

Za veselje je tokrat s svojimi skoki poskrbela naša olimpijska prvakinja, Urša Bogataj. Dekleta, ki so se odločila za nastop na tretji postojanki poletne velike nagrade, so odpotovala v dobrih osem ur vožnje oddaljeni Courchevel. Znano smučarsko središče, ki leži na vzhodu Francije, bo v letošnji sezoni gostilo svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, pred tridesetimi leti pa je bilo tudi prizorišče zimskih olimpijskih iger. Na njih je do bronaste medalje s svojimi ekipnimi kolegi skočil Jaroslav Sakala.

Dekleta so najprej v soboto opravila s tremi trening serijami, v popoldanskih urah pa so se na 135-metrski skakalnici pomerile za čim višje uvrstitve na tekmi. Prav na sam vrh je skočila Urša, ki je tako v prvi kot finalni seriji zbrala največ točk in slavila suvereno zmago s prednostjo skoraj 20 točk. S tem dosežkom je še drugič v sezoni poletne VN stopila na najvišjo stopničko ter se utrdila v vodstvu skupnega seštevka tega tekmovanja.

Foto: Skijumping.pl
Foto: Skijumping.pl

 

V prihajajočih tednih bo počasi oživelo tekmovalno dogajanje na slovenskih skakalnicah in nekaterih drugih mednarodnih tekmovanjih, avgust pa je tradicionalno tudi mesec za priprave naših tekmovalcev in tekmovalk v tujini. Zatorej spremljajte klubsko spletno stran in družbena omrežja, da boste na tekočem z rezultati ter utrinki s tekem in treningov.

#naučiteseleteti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top