Tokratna mednarodno obarvana ?? izdaja novičk o dogajanju preteklega konca tedna je pod lupo ? vzela (ženski in moški) svetovni pokal v smučarskih skokih. Dekleta so se merila v severnem delu Avstrije ??, v Hinzenbachu, fante pa so čakali prvi poleti ✈️ v letošnji sezoni, v nemškem ?? Oberstdorfu.

Hinzenbach

Kavalirsko damo prednost dekletom, katerih nova postojanka svetovnega pokala je bil kraj v Zgornji Avstriji (Oberösterreich). ? Ta je ena izmed devetih avstrijskih zveznih dežel (Bundesländer), tretja največja po številu prebivalcev in četrta največja po površini. Njeno glavno mesto je Linz, kjer domujeta tudi avstrijska hokejski ? (Black Wings Linz) in nogometni ⚽ prvoligaš (LASK Linz), v tem mestu pa bo tudi letos potekal ženski teniški ? turnir ravni WTA International. V Hinzenbachu sta dekleta čakali 13. in 14. preizušnja v tej sezoni, zadnji pred koncem tedna na Ljubnem ob Savinji. Sobotna tekma, ki se je pričela petnajst minut čez drugo uro je postregla z odličnimi nastopi naših deklet. Urša Bogataj se je uvrstila v najboljšo deseterico, na 9. mesto, Špela Rogelj pa je bila 24. Tudi nedeljska tekma se je pričela ob isti uri, prav tako pa sta se tudi drugi dan izkazali Urša in Špela. Slednja se je uvrstila na 18. mesto, še mesto pred njo pa je končala Urša. S temi novimi točkami svetovnega pokala sta dekleti sedaj v skupnem seštevku na 13. (Urša) oz. 24. (Špela) mestu. Prepričani smo, da bosta obe članici našega kluba, s svojimi reprezentančnimi kolegicami, prihajajoči konec tedna poizkušali prikazati čim boljše predstave na domačih tekmah na Ljubnem, kjer bodo zagotovo imele tudi našo in vašo bučno podporo ???. V kolikor si vstopnic še niste zagotovili, lahko to storite na vseh Eventimovih prodajnih mestih (Petrol, OMV, Pošta Slovenije, Trafike Delo, Big Bang, Kompas, Mercator…) ali pa s klikom na ? nakup vstopnic 

 

 

Linz

 

Kaj pa imajo skupnega Karl Geiger, Johannes Rydzek, Kathrin Zeller, Nicole Fessel, Gina Stechert, David Speiser in Daniel Herberg? Poleg tega, da vsi blestijo ali so blesteli v svojih športnih disciplinah, imajo tudi skupen kraj rojstva – Oberstdorf. Kraj, v katerem je lansko leto potekalo svetovno prvenstvo v poletih, leta 2021 pa bo tam na sporedu nordijsko svetovno prvenstvo, leži na skrajnem jugu Nemčije, v zvezni deželi Bavarski. Ste vedeli, da ime nemškega nogometnega velikana Bayerna pravzaprav v nemškem jeziku pomeni Bavarska? Kakorkoli, ta zvezna dežela je znana po svoji zanimivi kulturi ⚪?⚪? (jeziku, kulinariki, festivalih itd.) in kakopak športu. Vsi bolj ali manj strastni športni navdušenci so že slišali za znamenito Allianz Areno v Münchenu, kjer igra prej omenjeni Bayern. V letošnji sezoni nogometne Bundeslige v njej nastopajo trije bavarski klubi, poleg Bayerna še Augsburg ter Nürnberg. Mi pa se vrnimo nazaj v regijo Allgäu, kjer so svoje letalske sposobnosti preizkušali trenutno najboljši letalci sveta. Kljub temu, da v tekmovalnem delu Ilirijani nismo imeli svojega predstavnika pa sta na letalnico Heinija Klopferja po izkušnje, ki jima bodo zagotovo pomagale v nadaljevanju kariere, odšla Matija Štemberger ter Martin Capuder, ki sta na tekmah svetovnega pokala opravljala naloge predskakalcev.

 

Za konec naj vas še enkrat spomnimo na tekme svetovnega pokala za dekleta, ki bodo od petka do nedelje potekale na Ljubnem, ob tem pa vas povabimo, da se tudi vi odpravite v Zgornjo Savinjsko dolino in podprete naša dekleta v boju za nove vrhunske uvrstitve med svetovno elito. 

?️??️??️??️??️??️??️??️??️??️??️??️??️??️??️??️??️??️??️??️

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top