Kakšno spektakularno sklepno dejanje poletno-jesenske tekmovalne sezone so nam priskakali naši kadeti! Zadnji oktobrski vikend letošnjega leta je postregel le z državnim prvenstvom do 14 in 15 let, a je to poskrbelo za obilo veselja v našem taboru. Skakalci, skakalke, nordijski kombinatorci ter kombinatorke vseh kategorij našega kluba imajo še kar nekaj časa za pripravo na osrednji del sezone, a kljub temu bo zima kmalu potrkala na vrata. Da jo vsi skupaj pričakamo primerno opremljeni lahko s klikom na spodnjo povezavo naročite povsem nove klubske bunde in kape, na voljo pa so tudi skakalne oz. tekaške rokavice!

KLUBSKE BUNDE, KAPE IN ROKAVICE

 

Povsem zadnja postaja poletno-jesenske tekmovalne sezone 2023 za naše člane je bilo šesto največje slovensko mesto (po številu prebivalcev), Velenje. Na tamkajšnji največji, nekoliko nenavadni napravi, na kateri se kalkulacijska točka nahaja na 55 m, velikost skakalnice pa je 75 m, so se prvi v smučino podali fantje v starostni kategoriji do 14 let. Na vrh zaletišča se je podalo sedem Ilirijanov, ki so zabeležili bleščeče rezultate. Na 1. mesto in s tem do naziva državnega prvaka je s prednostjo več kot dvajsetih točk prišel Jošt Trtnik, ki je v obeh skokih le za pol metra zgrešil črto velikosti skakalnice. Na 3. stopničko je stopil Zak Meglič, ki je bil v prvi seriji s 75 m celo najdaljši, v drugo pa je pristal pri daljavi 67 m. Klubski uspeh je dopolnil Aljaž Lah, ki je po prvem skoku držal pozicijo na zmagovalnih stopničkah, po finalnem poizkusu pa končal na 4. mestu. Med najboljšimi desetimi na “državcu” je bilo kar pet naših fantov. Za ta dosežek sta poskrbela še Leon Vučković na 7. in Nik Gregorc na 10. mestu. 58 m ter 56 m sta bili daljavi Luka Sove, kar je bilo skupaj z ocenami sodnikov dovolj za 14. mesto. Skoka Filipa Tiberija Dominika pa sta zadoščala za uvrstitev na 36. mesto.

 

Med sedmerico deklet, ki so se borila za čim višje uvrstitve v kategoriji do 14 let, je nastopala tudi Laura Hren. V prvi seriji jo je poneslo do daljave 58 m, v drugem skoku pa je temu dosežku dodala še en meter, kar je bilo ob koncu dovolj za uvrstitev na 5. mesto.

 

Pri fantih, rojenih istega leta kot je veliki kristalni globus prvič osvojil Gregor Schlierenzauer, Kobe Bryant pa je prvič pridobil naziv najbolj koristnega igralca finala lige NBA, sta se s konkurenti iz drugih slovenskih klubov merila Marko Škul in Klemen Brunec. Slednji je s prvim skokom držal mesto med najboljšo deseterico, nato pa za manj kot dve točki zaostal za njo in pristal na 11. poziciji. Marko pa je z dvema skokoma čez kalkulacijsko točko zbral dovolj točk za 18. izid tekmovanja.

 

Mia Ingolič in Nina Kontrec sta zastopali klubske barve med kadetinjami do 15 let. Mia je dvakrat pristala pri 62,5 m, kar ji je zagotovilo uvrstitev na 6. mesto, Nina pa je prav tako v obeh skokih pristala pri enaki daljavi (59 m) ter si s tem priskakala 8. mesto.

 

Po posamičnih preizkušnjah je nastopil čas še za ekipno tekmovanje. Na štartu je bilo deset ekip, izmed teh tri ilirijanske. Aljaž, Klemen, Zak in Jošt so vknjižili vseh osem skokov prek 70 m, kar jim je prineslo zmago in naslov državnih prvakov s prednostjo točno šestdesetih točk pred drugouvrščenimi. Skoki Nika, Leona, Mie ter Marka so bili dovolj za preboj na podelitev priznanj najboljšim, saj so se uvrstili na 6. mesto. Krasnemu zaključku tekmovalne sezone pa so doprinesli še Filip Tiberij, Laura, Luka in Nina, ki so državno prvenstvo sklenili na 9. poziciji.

 

Naše tekmovalce in trenerje torej čaka še nekaj tednov pridnega dela, čez približno mesec dni pa se na Finskem odpira nova sezona svetovnega pokala, ki ji bodo sledili pestri štirje meseci. Verjamemo, da bomo znova skupaj pisali zgodovino SSK Ilirija, še predtem pa se želimo iskreno zahvaliti našim tekmovalcem, trenerjem, staršem, sponzorjem ter vsem ostalim, ki ste na kakršenkoli način del pozitivne zgodbe našega kluba. Prepričani smo, da bomo v prihajajoči zimi napisali številna nova poglavja te skupne zgodbe!

#NaučiteSeLeteti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top