Pretekli konec tedna se je s prvimi tekmami v zimski sezoni pričel tudi Alpski pokal za mladince, ki je potekal v bližnjem Beljaku. V sedmem največjem avstrijskem mestu, kjer velikokrat treniramo tudi Ilirijani, so tekmovanja potekala tako v skokih kot v nordijski kombinaciji. Preizkušenj v mednarodni konkurenci se je udeležilo tudi nekaj naših predstavnic in predstavnikov, tako da je najbolje, da si kar ogledamo kako so se odrezali.

Beljak

Že v petek dopoldne so skakalnico otvorili skakalci, med katerimi se je na 17. mesto uvrstil Lovro Kos, Matija Vidic je bil 28., brez točk pa je ostal Rok Masle na 37. mestu. 

V soboto so se na 98-metrsko skakalnico podala tudi dekleta. Na rob deseterice sta se uvrstili Ilirijanki Pia Mazi (9. mesto) ter Ema Volavšek (10. mesto). 

Ema je svojo pripravljenost na začetku sezone preizkušala tudi na 4 km dolgi tekaški progi in tako je na kombinacijski tekmi prišla do 7. mesta. 

 

Nordijske kombinatorce je po skakalnem delu čakal še desetkilometrski tek, Damjan Suzič pa je v seštevku obeh disciplin zasedel 53. mesto. 

Nekoliko bolje kot na prvi tekmi, se je na drugi odrezal Lovro, ki je tokrat zasedel 13. mesto. Matija pa se je po diskvalifikaciji v prvi seriji uvrstil na 71. mesto. 

Svoje rezultate pa sta na drugi preizkušnji izboljšali tudi Pia in Ema. Pia je za eno točko zgrešila uvrstitev na zmagovalne stopničke in je pristala na 4., Ema pa je končala tik za njo, na 5. 

 

Toda to ni pomenilo, da Ilirijani nismo prišli do odra za zmagovalce, saj je Ema na kombinatorski tekmi priskakala in pritekla do 2. mesta

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top