Za nami je rezultatsko in organizacijsko uspešen največji praznik smučarskih skokov v Ljubljani. Že v četrtek smo skupaj uživali na rekreativnem teku z dobrodelno noto, v soboto pa smo v s soncem obsijanem Mostecu spremljali še revijalne tekme na vseh skakalnicah. Preden se posvetimo tekaškim in skakalnim rezultatom, se želimo v SSK Ilirija zahvaliti vsem tekmovalcem, ki so se udeležili tekmovanj, od najmlajših, ki so se spuščali po doskočišču manjših skakalnic, do reprezentantov in dobitnikov olimpijskih medalj, ki so poskrbeli za napet zaključek že 49. Revije skokov. Prav tako bi se radi zahvalili vsem trenerjem, ne zgolj za treniranje in vzgojo naše mladine, temveč za vso prostovoljno delo ter požrtvovalnost, brez katerih izvedba takšnega dogodka ne bi bila mogoča. Ob tem ne smemo pozabiti niti na vse starše, druge sorodnike in na splošno vse prostovoljce, ki nam pomagate pri organizaciji in samem poteku tekmovanj. Posebna zahvala pa gre tudi vsem sponzorjem kluba, s pomočjo katerih lahko vsako leto pričaramo tovrsten športni praznik, v prvi vrsti pa lahko z zbranimi sredstvi naši mladini omogočamo čim boljše pogoje za njihov športni in osebni razvoj.

 

V četrtek smo letošnji festival Skoč’ v Mostec otvorili z rekreativnim tekom Rožnik trail. Na trasi, ki je potekala po poteh v okolici našega skakalnega centra, smo lahko spremljali obilico dobre volje ter tudi kakovostne predstave nastopajočih. V ospredju prvega dne pestrega dogajanja je bilo tako preizkušanje lastne tekaške forme v dobri družbi, ob tem pa smo zbirali tudi dobrodelne prispevke, ki bodo našim tekmovalcem in tekmovalkam omogočili čim boljše pogoje za trening in razvoj. Prvi je ciljno črto prečkal trener mladinskih selekcij našega kluba, Ožbej Mulec, slabih deset sekund pa sta za njim zaostala Davor Krašovec na 2. mestu in Marko Grobelšek na 3. Fotografije tekaškega dne že najdete na naših Instagram in Facebook profilih, tam pa boste v kratkem našli tudi številne odlične fotografije sobotnih revijalnih preizkušenj.

 

Sobotno dogajanje smo otvorili že v dopoldanskih urah, ko so se prvi v smučino mosteške velikanke pognali kadeti in mladinci. V kategoriji do 14 let je nastopila peterica predstavnikov domačega kluba. Najvišje izmed njih, na 6. mesto, se je zavihtel Klemen Brunec. V deseterico najboljših sta skočila še Filip Vovk z 8. mestom ter Blaž Albreht z 10. Na 13. mesto se je uvrstil Patrik Amon, dve mesti za njim, na 15. pa je revijalno tekmo zaključil Marko Škul.

 

Med leto starejšimi kadeti so ilirijanske, zeleno-bele barve branili trije tekmovalci. Z 42,5 m ter 47 m si je Jaša Kokalj priskakal uvrstitev na 9. pozicijo. Na 12. in 13. mestu pa sta en za drugim tekmovanje končala Maks Čuček in Pavel Mohar.

 

Za prve zmagovalne stopničke dneva je poskrbela Mia Ingolič, ki je med kadetinjami dosegla 3. najboljši rezultat. Med šesterico sta se prebili tudi Klarisa Gorjup na 5. in Nina Kontrec na 6. mestu.

 

Pravi užitek pa je bilo tudi spremljanje mladinskih tekmovanj. V kategoriji do 16 let je prepričljivo zmago slavil Jaša Juršič, ki je v prvi seriji pristal pri 56,5 m, v drugo pa ga je odneslo vse do izjemnih 63 m. Na 4. mestu je dobre tri točke za zmagovalnimi stopničkami zaostal Sebastjan Bartolj. Skoka Urha Matjašiča pa sta zadostovala za 7. rezultat preizkušnje.

 

Dolge skoke smo spremljali tudi med mladinci do 18 let. Tudi tu je zmaga ostala v domačih rokah, saj je z 58,5 m ter 62,5 m najboljši dosežek uspel Niku Gostiši Lahu. Za popolno ilirijansko obarvanost zmagovalnih stopničk sta poskrbela še Nejc Ingolič na 2. stopnički ter Miha Sinčič na 3. mestu. Le dve točki je za Miho na 4. mestu zaostal Anej Macur. Enej Marolt je v prvem skoku za pol metra preskočil, v drugem poizkusu pa doskočil točno na kalkulacijsko točko, kar mu je prineslo uvrstitev na 6. mesto. Tudi pogled na preostanek deseterice razkriva močno ilirijansko zastopanost, saj so se od 7. do 10. mesta zvrstili Žiga Šabec, Marcel Stražišar, Jošt Bogataj ter Gal Bregar. Na 12. in 13. mestu pa sta sledila še Rok Cirman in Žak Cernjak.

 

Med najstarejšimi mladinci se je na štartni rampi pojavil le Jure Simsič, katerega skoka sta merila 50,5 m in 49,5 m.

 

Na domači šestdesetki pa so se merila tudi dekleta v mladinski kategoriji. Največ točk izmed četverice nastopajočih je zbrala Urša Vidmar. Na 2. stopnički se ji je pridružila klubska kolegica Taja Košir, Tinkara Gros pa si je priskakala uvrstitev na 4. mesto.

 

Opoldne smo se preselili na nekoliko manjšo napravo, velikosti 38 m. Med mlajšimi kadeti do 12 let sta svojo formo ob pričetku sezone preizkušala Matevž Verbič Miklič in Lovro Zajc, ki sta pristala na 4. in 5. mestu.

 

Za kar osem Ilirijanov smo stiskali pesti v kategoriji do 13 let. Kar 39,5 m in 37,5 m je odneslo Jošta Trtnika, ki sta ga ti daljavi popeljali na najvišjo stopničko. Na 3. mestu je tekmo sklenil Aljaž Lah, 4. pozicijo pa sta si z enakim končnim dosežkom razdelila Maks Lunaček Goltes in Gabriel Godec. Le nekaj točk je ločilo Nika Gregorca, Luko Sovo ter Leona Vučkovića, ki so se uvrstili na 7., 8., in 9. mesto. Dolžini skokov ter sodniške ocene, ki jih je prejel Ivan Novak pa so zadoščale za 11. izid kategorije.

 

Tudi mlajše kadetinje so se spustile v špuro mosteške štiridesetke. Laura Hren je zbrala dovolj točk za uvrstitev na 2. mesto.

 

Popoldansko dogajanje so odprli dečki do 11 let. 2 x 22,5 m je odneslo Andraža Brečka, s čimer se je prebil na 2. stopničko odra za zmagovalce. Andražev klubski kolega Urban Orel pa je dosegel 4. najboljši izid.

 

Ob 16. uri so priložnost za dokazovanje svojega skakalnega znanja dobili najmlajši, ki so se na animacijskem dogodku pogumno spopadli z našo šestko in desetko. Na šestdesetki pa se je ob 18. uri pričelo še sklepno dejanje festivala Skoč’ v Mostec in finale že 49. Revije skokov. V isti kategoriji so nastopili tako fantje kot dekleta, pri čemer so slednja nastopila z višjega zaletnega mesta. V sončni pripeki smo spremljali štiri zanimive serije, šele v zadnji pa smo dobili odločitve o zmagovalcu ter mestih na zmagovalnem odru. Na koncu je z metrom in pol prednosti v seštevku vseh štirih skokov za domače zmagoslavje poskrbel Lovro Kos, ki je preletel 231,5 m. Na 2. mestu je končal Žak Mogel, na 3. stopnički pa je stal Cene Prevc, z zbranimi 227,5 m. Na veliko izenačenost nastopajočih kaže tudi to, da je bila razlika med tretjim in sedmim mestom zgolj dve točki, kar pomeni pol metra na skok. 4. mesto je zasedel povratnik po poškodbi Jernej Presečnik, 5. pozicijo pa sta si razdelila naš Maksim Bartolj in član B reprezentance Patrik Vitez. Na 7. mestu najdemo prijetno presenečenje dneva Nika Gostišo Laha, na 8. pa najvišje uvrščeno dekle, Jernejo Repinc Zupančič. 9. mesto sta si razdelili Ilirijanki Urša Bogataj in Ema Volavšek. Na 11. mestu je pristal Matic Garbajs, do 12. dosežka pa je skočila Katra Komar.

#NaučiteSeLeteti ?☀️?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top