Pa smo pred še zadnjim pregledom tekmovalnega dogajanja v sezoni 2021/22. Časa za spominjanje najpomembnejših trenutkov ene najuspešnejših sezon v zgodovini kluba bo v prihajajočih tednih še kar nekaj, tokrat pa si bomo ogledali kako so se razpletle zadnje tekme moškega svetovnega pokala ter evropski mladinski olimpijski festival, bolj znan pod kratico EYOF.

Še drugi zaporedni vikend svetovnega pokala je bil namenjen merjenju forme na letalnici, po Vikersundu so fantje krila razprli še v Oberstdorfu. Na skrajnem jugu Nemčije sta bili na sporedu 25. in 26. posamična tekma sezone. Kot na vse prejšnje, je tudi na ti dve odpotoval Lovro Kos, ki je na obeh preizkušnjah skočil do novih točk za skupni seštevek. Na sobotni tekmi je pristal pri daljavah 209 m in 183,5 m, kar je bilo dovolj za 28. mesto. Naslednji dan je poletel do 209,5 m ter 192,5 m in si priletel uvrstitev na 19. pozicijo.


Na jug Finske so kot del slovenske odprave odpotovali Maksim Bartolj, Matic Garbajs ter Tinkara Gros. Udeležili so se evropskega mladinskega olimpijskega festivala, ki ga je gostil Vuokatti. Skakalci ter nordijski kombinatorci so se merili na 100-metrski skakalnici in bližnjem tekaškem poligonu v Lahtiju. Prva tekmovalna preizkušnja je čakala Tinkaro, ki je po skakalnem delu zasedala 14. mesto, s sedmim najhitrejšim časom teka pa se je prebila na končno 12. mesto. Četrti dosežek je na skakalnici uspel Maticu, nato pa je na tekaških smučeh izgubil nekaj pozicij ter v cilj pritekel na še vedno visokem 13. mestu. Po prvi polovici skakalne tekme je Maksim držal uvrstitev na oder za zmagovalce, ki pa jo je ob koncu izgubil in pristal na 5. mestu, ki si ga je razdelil s kolegom iz Nemčije. Tik pod zmagovalnim odrom je končal tudi na ekipni tekmi, na kateri je naša reprezentanca zasedla 4. mesto. Na najvišjo stopničko pa je Maksim stopil na tekmi mešanih ekip, ko je z reprezentančnim sotekmovalcem ter sotekmovalkama ugnal vso konkurenco.

Rezultati EYOF NK dekleta

Rezultati EYOF NK fantje

Rezultati EYOF fantje


Sezona pa se težko zaključi kako drugače kot s planiškim praznikom. Ta se je pričel s sredinim preizkusom letalnice, ki je v ilirijanski tabor prinesel tudi številne skrbi. Timotej Jeglič je namreč utrpel hud padec, po katerem je potreboval pomoč zdravniške službe. Ob številnih netočnih in napačnih informacijah, ki so krožile glede Timotejevega zdravstvenega stanja, lahko sporočimo, da je še isti dan zapustil bolnišnico in okrevanje uspešno nadaljuje doma, mi pa se že veselimo, da bomo lahko čez nekaj tednov zanj ponovno stiskali pesti na skakalnicah. Teden na najbolj legendarni skakalnici na svetu se je tako nadaljeval za tri Ilirijane. Lovro Kos je nastopil na petkovi in nedeljski posamični preizkušnji, cel konec tedna pa sta na planiški letalnici kot predskakalca skakala Matija Štemberger ter Matija Vidic. Slednji je prvič v karieri preskočil magično mejo dvestotih metrov in postavil nov osebni rekord, ki sedaj znaša 223,5 m. Na petkovi popoldanski tekmi je Lovro pristal pri 215 m ter 227,5 m in se uvrstil na 27. pozicijo. V nedeljo je doskočil pri podobnih daljavah, uvrstil pa se je nekoliko višje, na okroglo 20. mesto. Skupaj z novimi točkami, do katerih je prišel ta konec tedna, je v tej sezoni zbral 403 točke, kar je zadoščalo za 18. mesto v skupnem seštevku. Nekoliko nižje je končal v posebnem seštevku poletov, za katerega so štele zgolj štiri tekme, katerih rezultate najdete v tem pregledu. Na štirih preizkušnjah v Oberstdorfu ter Planici je zbral 30 točk ter končal na 26. mestu seštevka poletov. Prav tako je dodal pomemben delež točk k slovenskemu seštevku v pokalu narodov, v katerem je Slovenija zasedla 2. mesto.

Foto: Skijumping.pl

 

#naučiteseleteti ???

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top