Po včerajšnji odpovedi državnega prvenstva do 18 let in še preden se s prvimi odločitvami za medalje prične nordijsko svetovno prvenstvo, si oglejmo kam so se v minulih dneh po izkušnje ter tekmovalne dosežke podali naši skakalci in nordijski kombinatorci.

Foto: OPA Alpencup

Začnimo kar s slednjimi, natančneje z dvema preizkušnjama alpskega pokala, na katerih se je meril Matic Garbajs. Slikoviti Ramsau am Dachstein, ki leži na avstrijskem Štajerskem, je gostil kombinatorce iz sedmih držav. Prvi tekmovalni dan je skoku sledil še petkilometrski tek. Matic je štartal na 17. poziciji, v cilj pa je pritekel na 31. mestu, zgolj dobro sekundo za najboljšo trideseterico. Naslednji dan so se fantje spopadli z desetkilometrsko progo. Po 20. dosežku prvega dela je Matic tekmovanje zaključil na 43. mestu.


Foto: FIS Ski Jumping

Na najjužnejšo postojanko svetovnega pokala za dekleta, romunski Rašnov, sta odpotovali najboljši Ilirijanki. 97-metrska skakalnica je gostila šele 9. in 10. tekmo deklet v tej nenavadni sezoni. Na četrtkovi preizkušnji smo pesti lahko stiskali samo za Uršo Bogataj, ki se je uvrstila na 19. mesto, saj je bila Špela Rogelj v kvalifikacijah žal diskvalificirana. Sta pa že naslednji dan obe dekleti skočili med najboljšo dvajseterico. Špela je končala na 19. mestu, Urša pa mesto za njo.

Foto: FIS Ski Jumping

Brotterode, ki je dobrih štirideset kilometrov oddaljen od geometrijskega središča Nemčije, je bil (s svojo skakalnico s K-točko pri 105 m) prizorišče dveh tekem celinskega pokala. Sobotno popoldansko tekmovanje je Lovro Kos sklenil na 9. mestu. Dan kasneje je zaključil mesto nižje, na 10. poziciji. Rok Masle je skočil do 26. ter 20. mesta.


Kar štirje predstavniki našega kluba so pretekli vikend preživeli v bližnjem Beljaku, kjer je potekal FIS pokal. Na 98-metrski napravi so bila najprej “na delu” dekleta, med njimi tudi Veronika Istenič in Pia Mazi. Slednja je v soboto zabeležila 11. mesto, Veronika je bila 16. Za njimi so se na vrh skakalnice podali še fantje, med katerim je Matija Vidic prišel do 13., Matija Štembereger pa do 44. mesta. Nedeljski tekmi sta Pia in Veronika končali na 13. ter 16. mestu, Matija V. in Matija Š. pa na 16. ter 36.


Končajmo na začetku, vsaj kar se tiče lokacije tekmovanja. V Ramsau sta se po odpovedi kranjskih organizatorjev odpravila še Maksim Bartolj in Timotej Jeglič. Slednji je najprej skočil do 16. mesta, na drugi tekmi pa se je uvrstil na 26. Nekoliko višje je posegel Maksim, ki je zabeležil uvrstitvi na 11. in 17. mesto.

#naučiteseleteti ???

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top