Za nami je še zadnji tekmovalni dan poletno-jesenskega obdobja, čast uradnega zaključka poletne tekmovalne sezone pa je pripadla kadetom in kadetinjam, ki so se pomerili na državnem prvenstvu. Sobotne preizkušnje je gostilo Velenje, kamor je v želji po čim boljših nastopih odpotovalo 14 tekmovalcev našega kluba.

Najprej so se v smučino 70-metrske skakalnice pognali kadeti v kategoriji do 14 let. Na zanimivi tekmi, na kateri smo spremljali številne premike po rezultatski lestvici navzgor in navzdol, je na 3. stopničko zmagovalnega odra skočil Jošt Trtnik. V najboljši deseterici, natančneje na 9. mestu, je državca končal tudi Klemen Brunec. 60,5 m in 56 m, kolikor je skočil Filip Vovk, je zadostovalo za uvrstitev na 23. mesto. Nedaleč za njim, na 25. mestu, najdemo Aljaža Laha. Marko Škul je v obeh poizkusih pristal točno na kalkulacijski točki skakalnici, ki je pri 55 m in si s tem priskakal 28. dosežek tekmovanja. 29. mesto je pripadlo še enemu Ilirijanu, Luki Sovi. Našo sedmerico pa zaključuje Leon Vučković, ki je bil 35.

 

Tudi pri dekletih v tej starostni kategoriji ni šlo brez ilirijanske udeležbe na zmagovalnih stopničkah. Za to je poskrbela Mia Ingolič, ki je s 63 m ter 65 m skočila do 2. mesta. Nina Kontrec je v prvi seriji pristala pri daljavi 52 m, v finalu pa je za kar pet metrov izboljšala svoj dosežek in se uvrstila na 9. mesto.

 

Med fanti, rojenimi leta 2008, smo pesti stiskali za štiri naše zmaje. Najvišje se je uspel zavihteti Nik Kurent, ki je tekmo sklenil na 17. poziciji. Na 23. mesto se je uvrstil Maks Čuček, ki je doskočil pri 57 m ter 55 m. 28. mesto je romalo v roke Jaše Kokalja, Pavel Mohar pa je pristal na 33. mestu, na katerega je bil uvrščen že po polovici preizkušnje.

 

Med sedmimi dekleti, rojenimi istega leta kot je novoletno turnejo zadnjič dobil Finec Janne Ahonen, je svojo trenutno formo preizkušala Klarisa Gorjup. Njen prvi skok je meril okroglih 50 m, v drugo pa je skočila tri metre dlje, kar je bilo skupaj z ocenami za slog dovolj za končno 6. mesto.

 

Po posamični smo za naše tekmovalce navijali še na ekipni preizkušnji, ki se jo je udeležilo skoraj dvajset moštev. Klemen, Mia, Nik in Jošt so skupaj zbrali dovolj točk za uvrstitev na 7. mesto. Filip, Marko, Klarisa ter Jaša pa so skočili do 14. mesta, le dobre tri točke za ekipo, ki je bila uvrščena mesto višje.

 

Kot omenjeno že na začetku, smo s tem dogodkom sklenili poletno tekmovalno sezono 2022. Za najboljše skakalce in skakalke na svetu je zimska sezona pravzaprav že pred vrati, prav kmalu pa bodo v osrednji, zimski del sezone vstopili vsi Ilirijani in Ilirijanke. Do takrat jih čaka še dvigovanje pripravljenosti “na suhem” in piljenje tehničnih podrobnosti na skakalnicah, pod budnim očesom naših predanih trenerjev. Ob zaključku še ene pripravljalno in rezultatsko uspešne poletne sezone se zahvaljujemo vsem skakalcem za prizadevnost na treningih, trenerjem za strokovno in srčno delo, staršem za vso podporo svojim zmajčkom, drugim članom kluba in prostovoljcem, ki na različne načine pomagate pri kakovostnem delovanju kluba ter vsem sponzorjem in podpornikom, ki pomagate klubu pri napredku ter omogočanju vedno boljših pogojev za treninge naših članov. Z obilico motivacije, samozavesti, dobre volje in pripravljenosti zremo v prihajajoče mesece, za katere verjamemo, da nam bodo prinesli kopico razlogov za zadovoljstvo ob novih uspehih SSK Ilirija!

#NaučiteSeLeteti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top