Po uvodu v novo sezono svetovnega pokala, ki je potekal na ledeni smučini ter plastičnem doskočišču v poljski Wisli, so tokrat najboljši skakalci sveta odpotovali na sever Evrope, kjer so jih pričakale prave zimske razmere, s temperaturami pod lediščem ter obilico snega. Del karavane, ki se je odpravila v znano finsko smučarsko središče Kuusamo oz. natančneje Ruko, je bil tudi tokrat naš Lovro Kos. Prvi tekmovalni vikend aktualne sezone svetovnega pokala je sklenil s polovičnim izkupičkom, saj je na prvi tekmi ostal brez uvrstitve v finalno serijo, na drugi pa mu je uspel preboj med dobitnike točk. Z boljšimi občutki po koncu tedna pa zapušča državo, katere prebivalci spijejo največ kave na svetu.

Foto: Skijumping.pl

Člani slovenske reprezentance so se s snežno podlago 142-metrske skakalnice spoznali že na četrtkovem prostem treningu, v petek je sledil uradni trening, vikend pa je bil rezerviran za tretjo in četrto preizkušnjo sezone. Zaradi svetovnega prvenstva v nogometu, ki poteka v tem nenavadnem obdobju leta, so bili s spremembami običajnih časovnih okvirov soočeni tudi udeleženci skakalnega vikenda. Tako so tekmovalce kvalifikacije oba dni čakale že ob pol osmih, prva serija pa je bila na sporedu ob 9. uri (po našem času). V soboto je Lovro po prvem skoku zasedal mesto tik za deseterico, po nekoliko krajšem finalnem skoku pa je rahlo zdrsnil po rezultatski lestvici ter tekmo sklenil na 15. mestu. Tudi v nedeljo mu je uspel preboj v drugo serijo. Po polovici preizkušnje je zasedal 19. pozicijo, na koncu pa je bil uvrščen na 24. mesto. Z novimi 23 točkami, ki jih je s svojimi nastopi zbral ta vikend, se je povzpel na 27. mesto skupnega seštevka.

Po nedeljski preizkušnji smo Lovra na kratko povprašali o pričetku sezone, za našo spletno stran pa je povedal: “Z vikendom sem zadovoljen. Na treningih pred tekmama na Finskem sem imel nekaj težav. Kljub temu sem se uspel sestaviti ter pokazati dva solidna in dva povprečna skoka. Sedaj se že veselim in pogled usmerjam proti prihajajočim preizkušnjam.”

Foto: Skijumping.pl

Naslednja postojanka moškega svetovnega pokala bo nemški Titisee-Neustadt, ki bo elito smučarskih skokov gostil čez dva tedna. Še pred tem pa nas prihodnji konec tedna čakajo obračuni najboljših deklet na Norveškem, sezono domačih tekmovanj pa bodo v Kranju odprli mladinci in člani.

#NaučiteSeLeteti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top