Polovica marca je že skoraj za nami, dekleta, ki nastopajo v svetovnem pokalu pa so še v polnem zagonu. V torek so v okviru turneje Raw Air skakale v Lillehammerju, včeraj v Trondheimu, jutri pa jih v ruskem ??Nižnem Tagilu čaka prva tekma turneje Blue Bird ??.

Lillehammer

Najprej se selimo v okrožje Oppland, središče katerega je Lillehammer. V slednjem živi dobrih 28 000 ljudi, kar je npr. nekoliko več kot imata prebivalcev Velenje in Koper. Omenjeno norveško mesto je leta 1994 gostilo zimske olimpijske igre, na katerih so bronaste medalje ??? za Slovenijo osvojili Alenka Dovžan, Katja Koren ter Jure Košir. Istega leta kot so bile na sporedu OI pa se je rodila Špela Rogelj, ki je skupaj z Uršo Bogataj na torkovi tekmi branila naše barve. Urša je v prvi seriji pristala pri 116,5 metrih, v drugi pa je skočila meter manj, kar je zadostovalo za uvrstitev na 18. mesto. Špeli se skok v prvi seriji ni najbolj posrečil, končala je na 39. mestu. 

 

Trondheim

Nadaljujemo nekaj več kot 250 km zračne linije severneje, v Trondheimu. Slednji leži v okrožju Trøndelag, s približno 193 000 prebivalci pa je Trondheim tretje največje mesto na Norveškem. Najuspešnejši norveški nogometni klub, Rosenborg, prihaja prav iz tega mesta, leta 1997 pa je tam potekalo nordijsko svetovno prvenstvo. Najboljše smučarske skakalke so se tudi tokrat merile na “stodvajsetki” (Lillehammer: HS 140 m, Trondheim: HS 138 m), obe Ilirijanki pa sta se odrezali še bolje kot tekmo poprej. Uršina skoka sta jo pripeljala do 14. mesta, do točk pa je skočila tudi Špela, ki je zasedla 24. pozicijo. 

Foto: Berkutschi

 

V skupnem seštevku norveške turneje je bila Urša druga najboljša Slovenka (13. mesto), Špela pa si je priskakala 26. mesto.

Pred dekleti je v tej sezoni na sporedu še omenjen konec tedna v Nižnem Tagilu, prihodnji vikend pa bo zastor nad svetovnim pokalom padel v Čajkovskem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top