Dva naslova državnega prvaka ter še ena uvrstitev na zmagovalne stopničke na planiški “šestdesetki”, številčna udeležba naših članov na tekmah Alpskega pokala v Velenju ter lep uspeh edinega predstavnika Ilirije na kombinatorskem AP v Nemčiji.

Za začetek si oglejmo kakšne uvrstitve so zabeleželi dečki ter deklice do 14 in 15 let na državnem prvenstvu, ki je potekalo v s soncem obsijani Planici. V kategoriji do 14 let je naslov državnega prvaka osvojil Nejc Ingolič. Z 10. mestom je “top ten” ujel še Jošt Bogataj. Odlično se je odrezal tudi Jaša Juršič, ki je skočil na 14. mesto. Žak Cernjak je pristal na 18. mestu, le 9 desetink točke pa je ločilo Matica Jernejčiča na 21. in Gala Bregarja na 23. mestu. Tudi Marcel Stražišar pa se je v konkurenci 48 skakalcev prebil do točk, saj je tekmovanje končal na 29. mestu. Rezultati dečki do 14 let

 

V močni konkurenci deklet se je s skokoma, ki sta merila 54,5 m in 57,5 m, na najnižjo stopničko zmagovalnega odra povzpela Urša Vidmar. Rezultati dekleta do 14 let

 

Med najstarejšimi dečki je za najboljši klubski rezultat poskrbel Miha Sinčič, ki se je uvrstil na 12. mesto. Na 15. mu je sledil Žan Hriberšek, Juš Krivic pa je končal na 18. poziciji. Za las je uvrstitev med najboljših 20 zgrešil Anej Macur, ki je tako tekmo zaključil na 21. mestu. Da so prav vsi naši fantje prišli do točk pa je poskrbel še Matija Ris Šikovc (27. mesto). Rezultati dečki do 15 let

Na sicer izredno izenačeni ekipni preizkušnji pa je vso konkurenco suvereno ugnala ekipa Ilirije, v postavi Žan, Jošt, Miha, Nejc, ki je tako osvojila naslov ekipnih državnih prvakov do 15 let. Le 0,7 točke pa je ločilo ostali ilirijanski ekipi na 12. in 13. mestu. Na 12. so končali Matic, Gal, Žak in Urša, mesto nižje pa Matija, Anej, Jaša ter Juš. Rezultati ekipno do 15 let

 

Posebne čestitke za uspešno opravljeno državno prvenstvo pa si zaslužijo tudi naši trenerji, ki skrbijo za čim boljšo pripravljenost svojih varovancev.

Še več foto utrinkov pa najdete pod zavihkom Fotoreportaže ?

________________________________________________________________________________________

Nadaljujemo pa na mednarodnem prizorišču, in sicer na največji velenjski skakalnici. Na njej so se merili mladinci ter mladinke iz sedmih držav. Dogajanje se je pričelo že v petek, ko so se v smučino najprej pognali fantje, nekoliko kasneje pa še dekleta. Izmed Ilirijanov se je na rezultatski lestvici najvišje povzpel Maksim Bartolj, ki je zasedel 7. mesto. Odlična skoka, predvsem v drugi seriji, je prikazal tudi Timotej Jeglič, ki se je s 35. mesta (po prvi seriji) povzpel vse do končnega 17. Do točk je skočil še Matija Vidic (22. mesto), brez njih pa je ostal Rok Masle na 33. mestu.

Prav tako kot fantje, so se tudi dekleta izkazala z dolgimi ter lepimi skoki. Barve Ilirije sta zastopali Pia Mazi in Ema Volavšek. Pia je skočila do 8. mesta, Emina skoka pa sta zadostovala za 21. pozicijo.

Sobotna tekma, ki se je prav tako kot petkova pričela ob 18. uri, je prinesla še nekaj dobrih uvrstitev. Ponovno je najvišje končal Maksim, tokrat na 16. mestu. Rok je na drugi tekmi prišel med dobitnike točk, saj se je uvrstil na 23. mesto. Prav tako pa je točko ujel tudi Matija, ki je bil 30., Timotej pa si je priskakal končno 45. mesto.

Da tudi na tem tekmovanju ni šlo brez ilirijanskih stopničk pa je zasužna Pia, ki je drugo tekmo končala na 2. mestu. Petkovo uvrstitev pa je izboljšala tudi Ema, ki je pristala na 15.

Nedelja pa je bila rezervirana za zanimivo preizkušnjo mešanih ekip, na kateri sta nastopila Pia in Maksim. Pia je s svojo ekipo ugnala vso konkurenco in stopila na prvo stopničko. Maksim pa je s svojo ekipo skočil na 5. mesto.

________________________________________________________________________________________

Da z našim pregledom zavijemo še izven meja naše države pa se lahko zahvalimo Maticu Garbajsu, ki se je v nemškem Winterbergu udeležil Alpskega pokala v nordijski kombinaciji. Kraj z nekaj več kot 12 tisoč prebivalci, ki leži v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija, je na skakalnici in tekaški progi gostil mlade kombinatorce, ki so se borili za čim višje uvrstitve.

 

V soboto je bil (poleg skoka) na sporedu 10-kilometrski tek, v nedeljo pa so se pomerili na progi, dolgi 5 km. Prvo tekmo je Matic končal na 37. mestu, precej višje pa se je povzpel na drugi, ko je po odličnem skoku, na koncu osvojil 17. mesto.

 

Iskrena zahvala pa tudi vsem, ki nam pridno pošiljate fotografije z različnih tekmovanj, s katerimi lahko popestrimo naše prispevke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top