Najprej vam želimo še enkrat zaželeti srečno ter zdravo leto 2019 in upamo, da so vaša praznovanja poskrbela za trenutke, ki se jih boste z veseljem spominjali. Kljub prazničnemu vzdušju pa naši člani in članice ne počivajo, saj so tekme v različnih kategorijah na sporedu vsak teden. Pretekli vikend so se tako v Kranju za pokalne točke borili dečki ter deklice do 12 in 13 let, v Planici pa so potekale tekme slovenskega pokala ??? v kategorijah mladincev, mladink, članov ter članic. Preden se lotimo ilirijanskih uspehov se zahvaljujemo vsem, ki nam pridno pošiljate “fotke” s tekmovanj in tudi treningov. Ker si želimo, da vam bomo lahko v prihodnosti ponudili še več utrinkov s skakalnic, vas naprošamo, da nam kar pridno pošiljate fotografije, ki jih bomo z veseljem objavili na spletni strani (pod zavihkom fotoreportaže), Facebooku in Instagramu.

Za začetek se podajmo v Kranj, na skakalnico s K točko pri štiridesetih metrih. Med vsemi skakalci, ki so nastopili v kategoriji do 12 let je najboljši rezultat dosegel Jaša Juršič in tako vknjižil 100 točk v skupni seštevek slovenskega pokala. Odlične rezultate sta z uvrstitvijo med deset najboljših dosegla tudi Gašper Kramar (8.) in Urh Matjašič (9.).

 

Pri dečkih in deklicah do 13 let so za končne rezultate šteli zgolj dosežki iz prve serije. Dobri predstavi sta Nejcu Ingoliču in Joštu Bogataju prinesli uvrstitev na podelitev priznanj najboljšim. Nejc je namreč skočil na tretjo stopničko, Jošt pa je končal na 5. poziciji. V zelo izenačenem boju si je 13. mesto priskakal Marcel Stražišar. 37, 5 m Matica Jernejčiča je bilo dovolj za 18. mesto, meter manj pa sta skočila Gal Bregar (20.) in Žak Cernjak (22.). Skok Nejca Draškiča pa je zadostoval za 32. mesto

 

V edini tekmovalni seriji pa je Urša Vidmar opravila odličen skok, ki ji je prinesel zmago med deklicami do 13 let.

 

Še zdaleč pa to niso edini odlični rezultati naših zmajčkov v teh kategorijah, saj so na kombinatorskih preizkušnjah, uspešnim skokom, dodali še izvrstne tekaške predstave. Ker uradnih rezultatov še ni na voljo, vam zaenkrat ponujamo zgolj del le teh, ko pa bodo na voljo vsi, jih bomo seveda dodali v ta prispevek. Torej, v mlajši kategoriji je Jaša stopil na drugo stopničko, Urh je bil 4., Gašper pa 5. Med dečki do 13 let je najboljši skupni dosežek v skokih in teku uspel Galu, za povsem ilirijansko obarvane ⚪?⚪ zmagovalne stopničke pa sta poskrbela Matic na drugem in Nejc I. na tretjem mestu. Jošt je tudi kombinatorsko preizkušnjo zaključil na 5. mestu, prav tako pa je uvrstitev (zmago) s skakalne tekme obdržala tudi Urša, ki je tako slavila tudi v nordijski kombinaciji.

 

??????????????????????????????????????????

Nedelja pa je kljub imenu ponudila precej dela mladincem ter članom, ki so svojo trenutno pripravljenost merili v sončni Planici, ki je privabila kar nekaj gledalcev. Kljub sončnemu vremenu pa je razplet tekme krojil tudi spreminjajoč se veter, ne glede na to pa so naši predstavniki in predstavnice na 104-metrski skakalnici prikazali skoke na visoki ravni.

Pojdimo lepo po vrsti, kot so hiše v Trsti in tudi tokrat začnimo z najmlajšimi mladinci. Med njimi je na najvišjo stopničko stopil Rok Masle, le za točko pa je najboljšo šesterico zgrešil Maksim Bartolj in tako pristal na 7. mestu. Še tretji Ilirijan v tej kategoriji, Matic Garbajs pa je zasedel 16. mesto.

 

Pri mladincih do 18 let sta svojo trenutno formo prikazovala Timotej Jeglič in Damjan Suzič. Timotej se je zavihtel na 9. mesto, Damjan pa na 16.

V kategoriji do 20 let smo sicer tudi ostali brez najvišjih mest, so pa zato Lovro Kos (4.), Matija Vidic (6.), Benjamin Podobnik (8.) in Gašper Sršen (9.) prikazali močno ekipno predstavo, saj so vsi štirje končali v “top ten”.

Prav tako pa sta v najboljšo deseterico članov skočila Martin Capuder na 7. in Matija Štemberger na 8. mestu.

Da ne boste mislili, da smo pozabili na Pio Mazi, ki je tekmovala med mladinkami do 18 let. Kako bi lahko pozabili, ko pa se je z dolgima skokoma v obeh serijah povzpela na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

 

Kot da nas naši člani še niso razveselili z dovolj vrhunskimi nastopi, sta za nove super uvrstitve na tekaški progi poskrbela Matic Garbajs in Damjan Suzič. Matic je med mladinci do 16 let pritekel do 2. mesta, Damjan pa je pri mladincih do 18 let končal na 3. mestu.

Ne pozabite pa spremljati naše spletne strani tudi v prihodnjih dneh, ko vam razkrijemo, kaj se je ta vikend dogajalo na mednarodnem prizorišču.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top