Temperature prek 20 stopinj Celzija v februarju, nato včeranjšnje sneženje do nižin, prilagajanje treningov, prestavljanje in odpovedovanje tekem… neznačilna sezona se počasi bliža koncu, nekateri misli že usmerjajo k počitku, ponovni vrnitvi za šolske klopi ter tudi načrtovanju naslednje sezone. Kljub temu so naši člani in mladinci osredotočeni na preizkušnje, ki so še na sporedu v letošnji zimi. Nekaj tekmovanj je bilo na Poljskem in v Franciji izpeljanih tudi v minulem vikendu, več o ilirijanskih dosežkih pa v naslednjih vrsticah.

V soboto bi morala biti v Zakopanah na sporedu 28. tekma celinskega pokala v sezoni. Zaradi spreminjajočega in predvsem močnega vetra je bila tekma prestavljena na nedeljo, ko smo lahko spremljali kar dvojen spored. Ob 8. uri se je na skakalnici, s K-točko pri 125 metrih, pričela prva preizkušnja. Lovro Kos je v prvi seriji dosegel 16. najboljši rezultat, v drugi pa 15. Končni pogled na rezultatsko lestvico pa nam razkriva, da je bil seštevek obeh skokov dovolj za uvrstitev na 13. pozicijo. Do treh točk za skupni seštevek je skočil še Rok Masle, ki je zasedel 28. mesto. Še pred poldnevom sta fanta zaključila z drugo tekmo dneva. Lovro se je uvrstil dve mesti nižje kot nekaj ur prej (15. mesto), za dve mesti pa je svoj dosežek izboljšal Rok (26. mesto).


Prémanon je bil prizorišče zadnjih obračunov alpskega pokala v sezoni. Na dolgo pot na vzhod Francije so se podal Pia Mazi, Maksim Bartolj, Matic Garbajs ter Ema Volavšek. Najprej so se v petek, v smučino 90-metrske naprave, pognala dekleta. Tudi te preizkušnje je zaznamoval močan veter. Pia je s 64 m in 68,5 m skočila na 26. mesto. Dan kasneje so se vremenske razmere nekoliko umirile, Pia pa si je priskakala uvrstitev na 28. mesto. Maksim je na prvi tekmi ostal brez točk za skupni seštevek, bil je 33. Mu pa je ta dosežek uspel že naslednji dan, ko je na zadnji tekmi tega tekmovanja v sezoni zasedel 20. mesto. Zaključeni finalni boji alpskega pokala pomenijo, da si lahko ogledamo še uvrstitve naših tekmovalcev v skupnem seštevku. Med dekleti je Pia zasedla okroglo 30. mesto, Veronika Istenič pa je končala na 47. poziciji. Pri fantih je najvišje uvrščeni Ilirijan, Rok Masle, na 8. mestu. Na 32. najdemo Maksima, dovolj točk za 45. mesto pa je zbral Timotej Jeglič.

Soboto je za zanimive boje izkoristila tudi ilirijanska kombinatorska posadka. Maticu je njegov skok prinesel 10. štartni položaj za tekaški del, v cilj katerega je pritekel na 28. mestu. V nedeljo je dosegel 12. najboljši skakalni izid ter 39. čas teka, kar je zadoščalo za končno 35. mesto. Ema je na prvi tekmi tek pričela s 7. mesta in se z najboljšim časom prebila do končnega 4. Še bolje se je odrezala včeraj, ko je na skakalnici zabeležila drugi izid, na tekaški progi prvega, skupni rezultat pa je zadoščal za 2. stopničko zmagovalnega odra. Tudi v skupnem seštevku je končala na stopničkah za zmagovalke, bila je 3. Matic pa je s prebojem med dobitnike točk na zadnji postaji prišel do 53. mesta.

#naučiteseleteti ?⬜?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top