Revija skokov 2019, ki je letos potekala v obliki tridnevnega festivala športa in zabave Skoč’ v Mostec, je postregla z množico raznovrstnih tekmovanj in posledično z množico raznovrstnih uspehov. Zato je najbolje, da kar pričnemo ter gremo lepo po vrsti.

 

Za spektakularno odprtje so poskrbeli najboljši slovenski (ter tudi tuji) smučarski skakalci in skakalke, ki so se v četrtkovem večeru na mosteški “velikanki” merili na tradicionalni, edinstveni tekmi mešanih parov. Za uvod v posebno tekmovanje so dekleta izžrebala svoje sotekmovalce, s katerimi so se nato podala v boj za čim višjo uvrstitev. Tudi Ilirijani smo imeli na domači skakalnici kar nekaj vročih želez v ognju, saj se jih je v dvoboje za prestižen naslov zmagovalca tekme mešanih parov podalo deset. Ker prav nobena domača predstavnica ni izžrebala klubskega sotekmovalca, smo imeli v prvem krogu, osmini finala, kar deset izmed šestnajstih parov ilirijansko obarvanih. V osmini finala so bili na sporedu naslednji dvoboji:

številka

par   par številka
1 Nika Vetrih / Tilen Bartol vs Pia Mazi / Jaka Hvala 2

3

Nika Križnar / Matija Štemberger

vs

Lara Logar / Žiga Jelar

4

5

Katra Komar / Lovro Kos

vs

Katja Markuta/ Cene Prevc

6

7

Špela Rogelj / Ernest Prišlič

vs

Tinkara Komar / Rok Masle

8

9

Ema Volavšek / Anže Lanišek

vs

Hannah Wiegele / Matija Vidic

10

11

Jerneja Brecl / Žak Mogel

vs

Silva Verbič / Rok Justin

12

13

Jerica Jesenko / Maksim Bartolj

vs

Maja Vtič / Benedikt Holub

14

15 Urša Vidmar / Aljaž Osterc vs Urša Bogataj / Anže Semenič

16

 

Tudi v četrfinalu smo spremljali atraktivne dvoboje, za dodatna dva skoka pa se je potegovalo še 6 Ilirijank / Ilirijanov.

številka

par

 

par

številka

2

Pia Mazi / Jaka Hvala

vs

Nika Križnar / Matija Štemberger

3

5

Katra Komar / Lovro Kos

vs

Špela Rogelj / Ernest Prišlič

7

9

Ema Volavšek / Anže Lanišek

vs

Jerneja Brecl / Žak Mogel

11

14

Maja Vtič / Benedikt Holub

vs

Urša Bogataj / Anže Semenič

16

 

Po razpletu četrfinalnih bitk je bilo polfinalno vprašanje kdo izmed predstavnikov domačega kluba bo skočil v veliki finale, kdo pa se bo boril za tretje mesto ter seveda, kdo se jima bo v teh dvobojih pridružil ⬇️.

številka

par

 

par

številka

3

Nika Križnar / Matija Štemberger

vs

Špela Rogelj / Ernest Prišlič

7

11

Jerneja Brecl / Žak Mogel

vs

Maja Vtič / Benedikt Holub

14

 

Pred nami je bilo le še osem skokov, ki so prinesli veliko žirovsko-ilirijansko slavje v finalu ter uspeh savinjske naveze v dvoboju za tretjo stopničko ??.

   

finale

   

3

Nika Križnar / Matija Štemberger

vs

Maja Vtič / Benedikt Holub

14

 

   

mali finale

   

7

Špela Rogelj / Ernest Prišlič

vs

Jerneja Brecl / Žak Mogel

11

 

Na najvišjo stopničko zmagovalnega odra sta tako stopila Nika Križnar (SSK Žiri) ? in Matija Štemberger (SSK Ilirija) ?, na drugo sta stopila Maja Vtič (SD Zabrdje) ? in Benedikt Holub (TJ Dukla Frenštát pod Radhoštěm) ?, tretje mesto sta si priskakala Jerneja Brecl (SSK Velenje) ? in Žak Mogel (SSK Ljubno BTC) ?, tik pod stopničkami pa sta končala Špela Rogelj (SSK Ilirija) in Ernest Prišlič (SK Zagorje).

 

Petek je bil rezerviran za krajši oddih od skakalnic, saj se je glavno dogajanje odvijalo na krasnih mosteških poteh, po katerih je potekal Rožnik Trail. Na 5 km dobrodelnem teku se je pomerilo več kot 100 tekačev. Nekateri so odkrito napadali čim boljši izid, drugi so preizkušnjo vzeli kot trening, tretji pa so izkoristili lepo priložnost za tek v odlični družbi, med katero sta bili naši reprezentantki Urša Bogataj in Špela Rogelj ter tudi slovenski reprezentant Jernej Damjan.

 

Najhitreje je z razgibano progo opravil naš klubski trener Ožbej Mulec in tako slavil suvereno zmago. Izjemno predstavo je prikazal še en član našega kluba, Juš Krivic, ki je stopil na drugo stopničko. Odlično pripravljenost pa je prikazal tudi Peter Šprajc, član Kiine ekipe, ki je pritekel do tretjega mesta.

 

Daleč največ skokov pa smo na prav vseh mosteških skakalnicah spremljali v soboto, ko so se pod žgočim poletnim soncem merili tekmovalci od cicibanov pa vse do mladincev.

Cicibani, cicibanke, dečki ter deklice do 10 let so svoje skakalno znanje kazali na animacijskih preizkušnjah, za kar so prav vsi prejeli tudi posebne, unikatne diplome s fotografijo lastnega skoka.

 

Nadaljujemo na “dvajsetki”, in sicer s kategorijo do 11 let. Tako kot na petkovem Rožnik Trailu smo tudi tu Ilirijani poskrbeli za dvojno zmago. Na prvo stopničko je stopil Patrik Amon, na drugem mestu pa je pristal Blaž Albreht. Z dvema skokoma, dolgima 21,5 m, je na 4. mesto skočil Filip Vovk. Podelitev za najboljše si je priskakal tudi Marko Škul, na 6. mestu. Mesto za njim se je uvrstil Pan Jan Pišljar, s svojimi skoki pa sta nas lepo razveselila tudi Gašper Cesar (17. mesto) ter Emil Šiftar (18.). 

 

Tudi pri deklicah v tej starostni kategoriji je dvojna zmaga ostala v Mostecu. Prvo mesto je osvojila Mia ingolič, drugo pa Neža Pucelj. Odlično se je odrezala še tretja klubska predstavnica med deklicami do 11 let, Leja Perše, ki je skočila do 5. pozicije. 

 

In smo že na “štiridesetki”, med dečki do 12 let. Najvišje uvrščenega Ilirijana najdemo na 6. mestu, in sicer Jašo Kokalja. Tik za najboljšo deseterico sta na 11. oz. 12. mestu končala Jurij Markelj in Maks Čuček. Dobre nastope naših fantov pa je zaokrožil Anej Klobasa na 20. mestu. 

 

Jaša Juršič je poskrbel za nove stopničke na domači preizkušnji, saj se je povzpel na tretjo. S svojimi skoki se je izkazal tudi Sebastjan Bartolj, ki je dosegel 8. mesto. V obeh serijah je znamko tridesetih metrov presegel še Gašper Kramar, kar ga je poneslo do 16. mesta. V dopoldanskem terminu tekmovanja pa se je uspešno znašel tudi Jan Žebre, katerega skoka sta zadostovala za 19. mesto. 

 

Ostajamo v isti starostni kategoriji, le da se sedaj posvečamo deklicam. Med njimi je barve Ilirije zastopala Špela Pogorelc, ki se je uvrstila na 4. mesto. 

 

Če smo prispevek že začeli na največji ljubljanski skakalnici pa ga tam še končajmo. Pri dečkih do 14 let smo spremljali dolge skoke, za kar so poskrbeli tudi naši zmajčki. Najboljšo šesterico je še ujel Jošt Bogataj, na mesto za njim (7.) pa je skočil Nejc Ingolič. To pa še zdaleč nista bila edina Ilirijana v “top 10”, saj sta se na 9. oz. 10. mesto uvrstila Matic Jernejčič ter Gal Bregar. Lepo 13. mesto si je priboril Žak Cernjak, kot 15. pa je tekmo zaključil Nejc Draškič

 

Nismo še končali, ne popuščamo, kot niso popuščali dečki do 15 let. Tudi pri njih je 6. mesto, z Miho Sinčičem, odšlo v naš klub. Anej Macur se je uvrstil na 11., Žan Hriberšek pa na 13. pozicijo. Matija Ris Šikovc je bil 17., Juš Krivic pa je tekaškemu uspehu dodal še 18. mesto na tej tekmi. Med skakalci, rojenimi leta 2005 pa je na okroglem, 20. mestu, tekmo zaključil Rok Cirman

 

Med dekleti do 15 let smo imeli le eno predstavnico, ki pa se je odrezala najbolje izmed vseh. Urša Vidmar je s skokoma, ki sta merila 54 m in 52,5 m, prišla do 1. mesta

 

Za pravi klubski paket uvrstitev so poskrbeli naši mladinci do 16 let, ki so se zvrstili od 8. do 11. mesta, in sicer v zaporedju Blaž Možina, Nejc Birk, Jure Simsič, Matej Vukina

Festival dolgih skokov so nadaljevali mladinci do 18 let. Timotej Jeglič se je v tej kategoriji prebil do 3. mestaMatic Garbajs je bil 5., Maksim Bartolj pa 6. Skoka Liama Pavlina sta zadostovala za 8. mesto. 

 

Še ene stopničke je v ilirijansko zbirko na domačih tleh prinesla Tinkara Gros, ki je bila med mladinkami do 18 let tretja

 

Povsem za konec fenomenalnega tridnevnega dogajanja pa sta z uvrstitvijo na stopničke pri mladincih do 20 let navdušila še Benjamin Podobnik (2. mesto) in Damjan Suzič (3. mesto). 

 

Še precej več fotografij pa najdete pod zavihkom Fotoreportaže ter na naših Facebook in Instagram profilih ??.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top