Pri uvodu v pokalno sezono nam jo je nekoliko zagodlo vreme, tako da bomo morali na prve tekmovalne skoke zimske sezone na domačih tleh še nekoliko počakati. So pa v Skandinaviji v sezono vstopile najboljše nordijske kombinatorke na svetu, na istem prizorišču pa so za točke svetovnega pokala tekmovale tudi skakalke.

Foto: @flawia_k

Dekleta je pot vodila na Norveško, državo aktualnih evropskih prvakinj v rokometu, ki so naslov osvojile pred nekaj tedni v Stožicah. Najprej je bila že v petek na sporedu tekma kombinatork, na kateri je na najvišja mesta znova ciljala Ema Volavšek. Po skoku na 98-metrski napravi je zasedala 14. pozicijo, ki pa jo je na 5-kilometrski tekaški progi izboljšala in ciljno črto prečkala na 8. mestu. Tudi v soboto je dekleta čakal enak spored s skokom na srednji napravi ter dvema, 2,5 km dolgima krogoma. Ema je tokrat tekaški del pričela z 11. štartnega položaja in se z dobrim časom teka prebila do končnega 7. mesta. Dvakratna uvrstitev v najboljšo deseterico našo najboljšo nordijsko kombinatorko po prvem vikendu uvršča na 8. mesto skupnega seštevka.

Foto: @flawia_k

V Lillehammerju nas je s svojimi nastopi razveseljevala tudi Urša Bogataj. Skakalke so na prvi tekmi nastopile na isti skakalnici kot so tekmovale kombinatorke, na drugi pa so se preselile na večjo, 140-metrsko napravo. V sobotnem popoldnevu je Urša po prvem poizkusu zasedala deveto mesto, v finalu pa odločno napadla še višje pozicije in tekmo zaključila na odličnem 5. mestu. V nedeljo je njen prvi skok meril 127 m, drugi pa je bil pet metrov daljši, kar ji je prineslo še eno uvrstitev v “top ten”, natančneje na 9. mesto. Z dvema dobrima dosežkoma ta vikend se je Urša prebila na 10. mesto skupnega seštevka.

V tednu, ki je pred nami nas čakajo pokalni obračuni mladinskih in članskih kategorij v Planici, Nemčija bo gostila tako skakalce kot skakalke svetovnega pokala, tekmovalci v celinskem pokalu pa bodo sezono otvorili na Norveškem.

Še pred tem pa s klikom na to povezavo preverite kako lahko na preprost in brezplačen način pomagate našemu klubu!

#NaučiteSeLeteti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top