Zadnji vikend letošnjega leta je praznično obarvan, na skakalnicah in tekaških stezah pa za kratek čas vlada zatišje. Kljub temu, tudi ta teden ni minil brez novih tekmovalnih preizkušenj, na katerih so Ilirijani in Ilirijanke dosegli odmevne uspehe. Sredi tedna je namreč potekalo člansko državno prvenstvo, na katerem so nastopili najboljši skakalci ter skakalke v Sloveniji. Ker naša država prav danes slavi dan samostojnosti in enotnosti, vsem Slovencem želimo lepo praznovanje, za vse, ki ste v minulih dneh praznovali božič pa upamo, da ste ga preživeli v prijetni družbi svojih najbližjih.

V zgodovini samostojne Slovenije je naslov (zimskega) posamičnega državnega prvaka v moški kategoriji sedemkrat pristal v rokah Ilirijana, prav tako sedemkrat je Ilirija stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra na ekipnih tekmah. Do letošnjega prvenstva sta dvakrat do naziva državne prvakinje prišli Ilirijanki. Na tokratnem “državcu” smo Ilirijani napisali novo uspešno poglavje v knjigo klubskih dosežkov, saj smo v vseh treh kategorijah prišli do uvrstitve na stopničke za zmagovalce. V sredo je Bloudkova velikanka v Planici, s kalkulacijsko točko pri 125 metrih, gostila tekmi fantov v posamični in ekipni kategoriji, dekleta pa so se merila le na posamični. Na slednji smo prišli do skupno 13. naslova državnega prvaka na članskem nivoju, saj je Urša Bogataj z najboljšima dosežkoma v obeh serijah stopila na 1. stopničko. Edina izmed tekmovalk je preskočila mejo 130 m, ta dosežek pa ji je uspel v obeh poizkusih. Zmagovalnim stopničkam se je približala tudi Špela Rogelj. V prvi seriji je pristala pri 121 m, kar je zadoščalo za peto pozicijo. V finalu je svoji daljavi iz prve serije dodala dva metra in pol, napredovala pa je tudi po rezultatski lestvici in DP zaključila na 4. mestu.

Foto: Branko Finžgar

 

Pri članih smo navijali za septet ilirijanskih tekmovalcev. Pod planiškimi žarometi se je najvišje izmed naših fantov zavihtel Lovro Kos, ki je z 2. mestom potrdil dobro pripravljenost pred nadaljevanjem sezone. V “top ten” smo imeli še enega predstavnika. Matija Vidic je v prvem poizkusu pristal pri 128,5 m, v drugem pa točno na kalkulacijski točki. Njegov točkovni izkupiček je zadostoval za uvrstitev na 10. mesto. Nedaleč za Matijo je na 14. mestu končal Maksim Bartolj. Na tekmi, ki je potekala v brezvetrju in jo je zaznamovala tudi pogosta menjava naletnega mesta, je Maksim skočil 125 m ter 126 m. V finale se je z 21. dosežkom prve serije uvrstil tudi Matija Štemberger. V finalni seriji je sicer izgubil nekaj pozicij, vendar vseeno končal med dobitniki točk, na 26. mestu. Blizu finala, vendar na koncu žal brez nastopa v drugi seriji, je ostal Matic Garbajs. 109 m z osmega naletnega mesta je bilo namreč dovolj za končno 32. mesto. 103 m z dveh ramp nižje je skočil Miha Sinčič, ki se je uvrstil na 35. mesto. Enaka daljava je uspela še Timoteju Jegliču, ki pa je zaradi nekoliko slabših sodniških ocen od Mihe ter višjega zaletišča, končal na 40. poziciji.

Foto: Branko Finžgar

 

Do še enega vrhunskega rezultata so pri temperaturah, ki so se gibale okoli 10 stopinj pod lediščem, skočili naši fantje na ekipni tekmi. Matija Š., Maksim, Matija V. in Lovro so dobili tesen dvoboj z ljubensko ekipo ter skočili na 2. najvišjo stopničko zmagovalnega odra. V večernih urah je ilirijanske barve predstavljala tudi ekipa v postavi Timotej, Miha in Matic. Fantje so zbrali dovolj točk za 11. mesto.

Foto: Branko Finžgar

 

Za še več fotografij sredinega dogajanja sledite našemu klubu na Instagramu, kjer lahko všečkate, lajkate ter komentirate aktualno dogajanje, ujeto v fotografski objektiv. Venomer pa smo veseli tudi vaših utrinkov s treningov in tekmovanj, ki nam jih pošljete.

#naučiteseleteti ???

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top