Planica.

 

✈️ Letalnica, ki je več kot zgolj to. Predstavlja sanje vsakega smučarskega skakalca in skakalke širom Slovenije in sveta.

?️ Športni dogodek, ki je več kot zgolj to. Neuradni slovenski nacionalni športni praznik.

? Vzdušje, ki je več kot zgolj to. Navijaška atmosfera, ki je z besedami ne bi znal opisati niti France Prešeren.

? Občutki skakalcev, ki so več kot zgolj to. Preplet strahospoštovanja, ekstaze in premnogih čustev pred, po ter predvsem med poletom.

? Planica, ki je točno to – snežena kraljica.

 

 

Tudi letos smo bili Ilirijani del spektakla pod Poncami v raznoraznih vlogah. Od predskakalcev, trenerjev, prostovoljnih delavcev, do navijačev, sanjačev, prosilcev za avtograme in “selfije”… V četrtek so si naši zmajčki s svojimi trenerji, skupaj s tisoči otrok iz celotne Slovenije ogledali uradni trening ter kvalifikacijsko serijo.

 

Na najznamenitejši letalnici na svetu pa so to leto svoj pečat pustili tudi Ilirijani. Matija Štemberger, Gašper Sršen ter Martin Capuder so v sredo leteli na preizkusu letalnice, Matija pa je tudi preostale dni opravljal naloge predskakalca. Gašper je v drugem skoku preizkusa pristal pri 155 metrih, s čimer je postavil nov osebni rekord, Martinov prvi polet je meril 181 m, Matija pa je do najdaljšega skoka prišel v petek, ko je poletel do 165 metrov. ??

 

 

Matija Štemberger (Foto: Romina Eggert)

 

Gašper Sršen (Foto: Branko Finžgar)

 

Martin Capuder (Foto: Branko Finžgar)

 

Tradicionalni finale sezone svetovnega pokala pod Poncami pomeni tudi prelomnico med pregledom zaključene zimske sezone in načrtovanjem prihajajočih izzivov. Toda zaenkrat še uživajmo v odličnih uspehih naših tekmovalcev in tekmovalk v pretekli sezoni, kmalu pa se že vržemo v nove preizkušnje ???.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top