Dva državna naslova v ilirijanskih rokah, stopničke na poletni veliki nagradi in nabiranje drugih kakovostnih uvrstitev ter izkušenj na tekmovanjih v Sloveniji in tujini so vrhunci prvih oktobrskih dni. V Kranju so se na državnem prvenstvu pomerili najboljši nordijski kombinatorci v mladinski kategoriji, Velenje je gostilo “državca” do 11 let, Klingenthal je bil zadnja postojanka poletnega svetovnega pokala, v Predazzu pa so potekale otroške OPA igre.

Prvi so bili v soboto na delu kombinatorci in kombinatorke v najstarejši mladinski kategoriji. Najprej jih je ob 9. uri čakal skok na kranjski “stotki”. Matic Garbajs je na skakalnici dosegel tretji najboljši izid med fanti, Ema Volavšek si je med dekleti priborila drugi najboljši štartni položaj za pričetek teka, Tinkara Gros pa je štartala s četrte pozicije. Matic je na tekaški stezi izgubil eno mesto ter v cilj prišel minuto ter sedemnajst sekund za zmagovalcem, na 4. mestu. Ema je najhitreje opravila s tekaškim delom in suvereno slavila naslov državne prvakinje. Tinkara je s progo opravila z drugim najhitrejšim časom, tekmo pa končala na 3. stopnički odra za zmagovalke. Rezultati DP NK mladinci do 20 let in Rezultati DP NK mladinke do 20 let


Dan kasneje smo pesti stiskali na še enem državnem prvenstvu, tokrat v kategoriji do 11 let. Na velenjski 22-metrski skakalnici so se predstavili štirje Ilirijani. Med njimi je najvišje končal Fedja Rejc, ki je z dvema skokoma, dolgima 19,5 m, skočil na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. Matevž Verbič Miklič je pristal na dobrem 13. mestu, Vid Erpič pa je po neposrečenem doskoku v drugi seriji končal na 15. poziciji. Uspešno ekipno predstavo je sklenil Lovro Zajc z 18. mestom. Ko je govora o močni ekipni predstavi ne moremo mimo moštvene tekme, ki je sledila posamični. Na njej so Lovro, Matevž, Vid in Fedja ugnali vso konkurenco in na 1. mestu slavili naslov ekipnih državnih prvakov. Rezultati DP dečki do 11 let in Rezultati DP dečki do 11 let ekipno


Foto: FIS Ski Jumping

Na istem prizorišču kot je teden poprej potekal celinski pokal, je bila tokrat na sporedu poletna velika nagrada. V nemški Klingenthal so odpotovali tako fantje kot dekleta, katera so se prva podala na vrh 140-metrske naprave. V sobotnih opoldanskih urah sta slovenske barve zastopali tudi Urša Bogataj in Špela Rogelj. Urši je v prvi seriji uspel najboljši izkupiček od vseh, Špela pa je zasedala sedmo mesto. Po razpletu finala sta obe sicer nekoliko izgubili na rezultatski lestvici, toda kljub temu zabeležili izjemni uvrstitvi na njuni zadnji mednarodni tekmi poletnega dela sezone. Urša je zaostala le za zmagovalko iz Avstrije in osvojila 2. mesto, Špela pa je tekmovanje sklenila na 10. mestu. V skupnem seštevku je bilo že pred to tekmo jasno, da bo Urša zmagovalka skupnega seštevka ?, kar ji je na koncu uspelo s štirimi zmagami, dvema drugima in enim šestim mestom. Špela, ki ni nastopila na vseh sedmih tekmah se je po uspešnem zaključku povzpela na 19. mesto. Tudi v seštevku narodov sta punci z reprezentančnimi kolegicami slavili prepričljivo zmago ???.

 

Na enajsti tekmi sezone fantov smo imeli predstavnika tudi Ilirijani. Lovro Kos je bil namreč del slovenske odprave, ki je zaključila mednarodno sezono na tej ravni tekmovanj. Fantje so se v smučino pognali v popoldanskih urah. Lovro je v obeh serijah uspel preskočiti kalkulacijsko točko, skupaj s sodniškimi ocenami ter vetrovnimi odbitki/pribitki pa je njegov dosežek zadoščal za končno 18. mesto. V skupnem seštevku je zasedel 35. mesto, Slovenija pa je v pokalu narodov pristala na 5. mestu.

Foto: FIS Ski Jumping

Italija, natančneje Predazzo pa je bila gostiteljica OPA iger za tekmovalce, rojene leta 2007 in mlajše. Na 66-metrski skakalnici se je s povečini dve oz. leto starejšimi tekmicami uspešno kosala Mia Ingolič. Najprej je v soboto na posamični tekmi skočila 53,5 m ter 54,5 m, kar ji je prineslo uvrstitev na 14. mesto. V nedeljo pa so se dekleta merila še na ekipni tekmi. Od klasičnih ekipnih preizkušenj se je ta nekoliko razlikovala, saj so moštvo sestavljala le tri dekleta in ne štiri kot smo vajeni. Mia je tokrat skočila 54 m in kar 61 m v finalu, skupaj z reprezentančnima kolegicama pa je tekmo končala na odličnem 3. mestu.

#naučiteseleteti ?⚪?

One thought on “Uvod v mesec državnih prvenstev in poslednje tekme poletne sezone na mednarodnem parketu

  • Od zadnje tekme za svetovni pokal v tehnicnih disciplinah je minil skorajda mesec dni, tako da so specialistke za veleslalom in slalom zadnji mesec izkoristile predvsem za dober trening. To seveda velja tudi za nase smucarke, ki so vecji del priprav pred 56. Zlato Lisico opravile v Kranjski Gori. Ta bo po letu 2018 znova gostila ?lisicke?, ki bodo jutri nastopile v veleslalomu, v nedeljo pa se v slalomu. Med nastopajocimi bo tudi osem Slovenk. Prvic pa bo kot navijacica tekmi spremljala Ana Drev, ki je vceraj tudi uradno sklenila bogato tekmovalno kariero.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top