Preden se naši najboljši tekmovalci in tekmovalke znova razkropijo po različnih prizoriščih, smo v četrtkovem popoldnevu ter večeru lahko uživali v njihovih predstavah na članskem državnem prvenstvu, ki je tradicionalno potekalo na Bloudkovi velikanki v Planici. Kljub temu, da še pred vstopom v novo leto številne naše ase čakajo različne preizkušnje tako na domačih kot tujih skakalnicah, se je v dolini pod Poncami zbrala večina naših najboljših smučarskih skakalcev in skakalk.

Kljub temu, da je bil v ospredju “državc” pa so tekmovalni dan odprli nordijski kombinatorci, ki so se pomerili na tekmi slovenskega pokala. Za razliko od večine tekmovanj, so se najprej s skupinskim štartom podali na 10-kilometrsko tekaško progo, nato pa jih je čakal še skok na 138-metrski napravi. Po prvem delu je naša trojica zasedala tretjo, četrto in šesto pozicijo, ob koncu pa se je njihov vrstni red nekoliko premešal. Najvišje, na 3. mestu je končal Matic Garbajs, na 5. je sledil David Muhič, na 6. pa Aleks Muhič.

 

Pod planiškimi žarometi so se dvajset minut čez peto uro pričeli boji za nazive najboljših v državi v moški, ženski ter ekipni konkurenci. Pri fantih je ilirijanske barve zastopala kar deseterica, kar je največ izmed vseh klubov, največ predstavnikov pa smo imeli tudi med najboljšimi desetimi uvrščenimi. Povsem na vrh, do naslova državnega prvaka in s tem prvič po 17. februarju 2007 do Ilirijana na najvišji stopnički posamičnega DP-ja, je skočil Lovro Kos. Po najboljšem dosežku prve serije je prednost obranil v finalu ter se pridružil Matjažu Kladniku, Samu Gostiši, Juretu Radlju, Damjanu Frasu ter Jerneju Damjanu v družbi Ilirijanov z naslovom državnega prvaka v samostojni Sloveniji. Še zdaleč pa to ni bil naš edini spodbuden nastop. Po četrtem mestu po prvem skoku ter drugi daljavi celotne tekme je končno 7. mesto romalo v roke Maksima Bartolja. Le mesto za njim, na 8., je tekmo sklenil Rok Masle, ki je za zgolj 0,6 točke ugnal Matijo Vidica, ki se je uvrstil na okroglo 10. pozicijo. Po odločnem napadu v finalni seriji je na 20. mestu končal Nik Gostiša Lah, 22. izid tekme je zabeležil Timotej Jeglič, Miho Sinčiča ter Matijo Štembergerja pa je na 31. in 33. poziciji ločila dobra točka. Ilirijansko desetko sta zaokrožila Nejc Ingolič in Enej Marolt, ki sta si priskakala uvrstitvi na 39. ter 43. mesto.

 

Takoj za fanti so se v ledeno smučino druge največje slovenske skakalnice podala še dekleta. Med štirinajstimi udeleženkami boja za naziv državne prvakinje se je za čim višjo uvrstitev potegovala tudi Urša Vidmar. Njen prvi skok je meril 111 m, v finalu pa je temu dosežku še dodala nekaj metrov, pristala pri 115,5 m ter skupaj s sodniškimi ocenami zbrala dovolj točk za končno 8. mesto.

 

Tako kot v moški posamični konkurenci smo imeli tudi na moštveni preizkušnji največ želez v ognju. In tako kot v moški posamični konkurenci smo tudi na moštveni preizkušnji slavili naslov državnih prvakov. Za ta dosežek so poskrbeli Maksim, Matija V., Rok in Lovro, ki so s tem Iliriji priskakali osmi državni naslov od osamosvojitve naše države dalje in prvega po 20. januarju 2009. V obračunu za mesto tik pod zmagovalnimi stopničkami so se znašli Timotej, Miha, Nik ter Matija Š., ki so se morali ob koncu tekmovanja zadovoljiti z uvrstitvijo na 5. mesto. Da je bila kar tretjina nastopajočih na tekmi iz našega kluba so poskrbeli še Aleks, Enej, Nejc in David, ki so skočili do 9. mesta.

#NaučiteSeLeteti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top