Minuli konec tedna ni postregel zgolj z najvišjimi temperaturami letošnjega leta, temveč tudi z vrnitvijo tradicionalne Revije skokov na tekmovalni spored. V skladu s trenutnimi razmerami je bil program dogajanja nekoliko okrnjen. Kljub temu smo ponovno uspešno izpeljali (tokrat) dvodnevni dogodek, ki je letos potekal že 48. Ob upoštevanju vseh priporočil je Revija tudi letos v Mostec prinesla druženje, številne nasmejane obraze in nenazadnje tudi prvi stik s tekmovalno vročico v novi sezoni.

Prvi so se v smučino mosteške “šestdesetke” v petkovem popoldnevu podali kadeti, kadetinje, mladinci ter mladinke. Pri kadetih do 14 let, torej pri fantih, rojenih leta 2008, je prvo mesto osvojil Jaša Kokalj, na drugem pa je pristal Pavel Mohar.

Z dvema skokoma krepko čez K-točko skakalnice, je zmago med kadeti do 15 let slavil Jaša Juršič. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra je stopil Sebastjan Bartolj. Urh Matjašič si je priskakal uvrstitev na 4. pozicijo, Tobias Javornik pa je bil 6.

 

Izredno tesen in zanimiv obračun za zmago smo spremljali med mladinci do 16 let. Na koncu je Nejc Ingolič za zgolj pol točke ugnal kolega iz kranjskega kluba in stopil na prvo stopničko. Na tretjo je stopil Marcel Stražišar. Poleg Nejca in Marcela smo imeli v tej kategoriji še kar štiri predstavnike. Jošta Bogataja na 4. in Gala Bregarja na 5. mestu so ločile le štiri desetinke točke. Do 6. mesta je skočil Matic Jernejčič, na 7. pa je tekmo končal Žak Cernjak.

 

Med fanti, ki so se merili v kategoriji do 18 let, je najboljši dosežek uspel Aneju Macurju. Na zmagovalnih stopničkah se mu je z 2. mestom pridružil Žiga Šabec. Rok Cirman se je uvrstil na 4. mesto, Jure Simsič je bil 5., na 6. pa je skočil Matej Vukina.

 

Med mladinkami smo spremljali ilirijanski dvoboj. 1. mesto je pripadlo Urši Vidmar, Taja Košir pa si je priskakala 2.

 

Tudi pri najstarejših mladincih je zmaga odšla v Ilirijo, zanjo pa je poskrbel Timotej Jeglič.

 

Kmalu po sobotnem poldnevu so se v razgreto “špuro” 23-metrske skakalnice podali dečki do 11 let. Med njimi se je odlično odrezal Fedja Rejc, ki je z dvema skokoma dolgima 18,5 m, skočil na 2. mesto.

V številčno zastopani kategoriji do 12 let je dvojna zmaga ostala na domačih tleh. Na 1. mestu je tekmovanje zaključil Jošt Trtnik, na 2. pa Aljaž Lah. Do 5. mesta se je prebil Maks Lunaček Goltes, na 6. je sledil Luka Sova, 7. pa si je priskakal Gabriel Godec. Od 9. do 12. mesta so se zvrstili še štirje predstavniki našega kluba. Deveti je bil Nik Gregorc, mesto za njim Leon Vučković, na 11. pozicijo se je uvrstil Filip Tiberij Dominik, 12. dosežek pa je zabeležil Ivan Novak.

 

Na “štiridesetki” so skakali tudi fantje in dekleta, rojeni leta 2009. Na vse tri stopničke so stopili naši zmajčki. Na najvišjo se je povzpel Filip Vovk, ki je za točko in pol ugnal Blaža Albrehta na 2. mestu. Na 3. se je uvrstil Patrik Amon. Klemen Brunec je zabeležil uvrstitev na 6. mesto, Emil Šiftar pa na 7.

 

Tudi dekleta so poskrbela za trojno zmago. 1. mesto je dosegla Mia Ingolič. Do 2. mesta je skočila Nina Kontrec, ilirijanski trio pa je zaokrožila Neža Pucelj na 3.

 

Od 15. ure dalje so svoje znanje in napredek kazali naši najmlajši. Ob najmanjših mosteških skakalnicah smo se lahko prepričali, da se pod vodstvom naših trenerjev kalijo pogumni zmajčki in zmajčice, ki bodo nekoč poleteli tudi na mosteški “velikanki”.

 

Prav na slednji pa smo pod žgočim soncem sklenili dogajanje pod Rožnikom. Po številnih uspešnih izvedbah tekem mešanih parov, na katerih so nastopili najboljši slovenski in ilirijanski tekmovalci ter tekmovalke, je bil letošnji sistem tekmovanja za spremembo nekoliko drugačen. V isti kategoriji so se pomerili fantje in dekleta, ki pa so skakale z zaletnega mesta višje. V tekmovanju na izločanje so v zadnji krog prišli dva Ilirijana, ena Ilirijanka ter tekmovalec iz Združenih držav Amerike. V zadnjem skoku je Urša Bogataj ugnala vse tri fante in stopila na prvo stopničko zmagovalnega odra. Stopničko nižje je pristal Lovro Kos. Do 3. mesta je prišel Casey Larson, na 4. pa se je uvrstil Matija Vidic, ki je po izenačenju z ameriškim kolegom v finalnem skoku, zaradi krajšega skoka v krogu poprej, pristal tik pod stopničkami.

 

Ponovno smo s skupnimi močmi dokazali, da lahko tudi v trenutni situaciji v Mostecu organiziramo krasne športne dogodke, s katerimi pišemo nova poglavja v bogati klubski zgodovini. Iskreno se zahvaljujemo vsem tekmovalcem, ki so nas razveseljevali s svojimi nastopi (zahvala tudi članicam ženske A reprezentance, ki se vsako leto odzovejo našemu vabilu, članom moške B reprezentance in članoma reprezentance ZDA, ki sta poskrbela za mednarodnih pridih), trenerjem, ki prevzamejo tudi vloge prostovoljcev, staršem ter drugim podpornikom kluba, brez katerih izvedba takšnega tekmovanja ni mogoča, sponzorjem, ki skrbijo za finančno podporo, zdravstvenemu osebju, ki je poskrbelo za varen potek dogodka in vsem ostalim, ki so na kakršen koli način prispevali k letošnjemu revijalnemu prazniku!

#naučiteseleteti ⚪?⚪

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top