V tednu, ko je tudi naše kraje zajela (za nekatere težko pričakovana, za druge pa problematična) prava zima z obilnim sneženjem, je bilo dogajanje na skakalnicah nekoliko bolj umirjeno. Naši najmlajši so končno lahko uživali v snežnih vragolijah na domačih, mosteških napravah, nekoliko starejši tekmovalci pa so iz dneva v dan čakali na pozitivne informacije glede priprave skakalnic za treninge. Kljub nekoliko nižjim temperaturam pa so za dvig tekmovalne vročice ob koncu tedna poskrbeli Ilirijani, ki so se merili z najboljšimi skakalci na svetu na Japonskem ter v Avstriji.

Foto: Skijumping.pl

Naslednja postaja svetovnega pokala za moške leži slabih 9 tisoč kilometrov zračne linije od Ljubljane in je s tem nam najbolj oddaljeno prizorišče letošnje sezone. V kraju, kjer je trener tamkajšnje prvoligaške nogometne ekipe bivši igralec in trener Olimpije, Mihailo Petrović, so bile izpeljane kar tri posamične preizkušnje. Govora je seveda o Sapporu, kjer je na tamkajšnji 137-metrski skakalnici nastopal tudi Lovro Kos. Prva tekma je bila na sporedu v petkovih jutranjih urah (po našem času). Na njej je Lovro v prvi seriji pristal pri daljavi 122,5 m, kar ga je uvrščalo na 29. pozicijo. Tudi po pet metrov krajšem finalnem skoku je obdržal to uvrstitev. Nekoliko slabše se je znašel 24 ur kasneje, ko mu s 114 m ni uspel preboj v drugo serijo ter je s 44. mestom ostal brez novih točk za skupni seštevek. Je pa do lepega zbira le teh prišel v noči iz sobote na nedeljo, ko je z dvema skokoma, dolgima 133 m, skočil do 16. mesta.

Foto: Skijumping.pl

Tako kot z Japonske, smo tudi z naslednjega prizorišča, le z druge ravni tekmovanj, že poročali prejšnji teden. Rudarsko mesto na avstrijskem Štajerskem, Eisenerz, je tokrat gostil karavano celinskega pokala. Še enkrat več je večina slovenskih reprezentantov prihajala iz našega kluba, saj so na 109-metrski napravi skakali kar štirje Ilirijani. V soboto je izmed naše četverice najboljši dosežek uspel Matiji Vidicu, ki je še drugi teden zapored skočil na zmagovalni oder. Tokrat je pristal še mesto višje, saj je tekmo sklenil na izjemnem 2. mestu. Do točk sta skočila še Tilen Bartol na 19. mestu ter Maksim Bartolj na 29., zaradi neustreznega dresa pa je bil že v prvi seriji diskvalificiran Rok Masle. Tudi na nedeljski preizkušnji je najvišje končal Matija, ki je skočil tik za najboljšo deseterico, na 11. mesto. S tem dosežkom je zbral dovolj točk, da je v trenutni periodi COC-ja zasedel četrto mesto in s tem Sloveniji priboril dodatno kvoto za novo periodo svetovnega pokala. V obeh skokih je preko stotice odneslo še Maksima, ki se je uvrstil na visoko 13. mesto, manj kot dve točki pa je za njim na 14. poziciji zaostal Rok. Tilen je na tej tekmi žal ostal brez novih točk, saj je njegov skok zadoščal za okroglo 40. mesto.

#NaučiteSeLeteti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top