Prva postaja v nadaljevanju sezone slovenskega pokala za mladince ter člane je bila kranjska 100-metrska skakalnica. Na popoldanski tekmi, na skakalnici pod Šmarjetno goro, ki se je zaključila pod žarometi, je ilirijanske barve zastopalo kar deset tekmovalcev in dve tekmovalki. Dosegli pa so sledeče rezultate ⬇️

Na članski tekmi, katere se je udeležilo tudi kar nekaj slovenskih reprezentantov, je Martin Capuder zasedel 14. mesto, Matija Štemberger pa je končal dve mesti za njim, na 16.

Najbolj množična ilirijanska zasedba je nastopila v kategoriji do 20 let. Najboljše skoke sta prikazala Lovro Kos ter Matija Vidic na 3. oz. 4. mestu. Med prvo deseterico se je z 9. mestom uvrstil tudi Benjamin Podobnik, na 12. pa je tekmovanje zaključil Gašper Sršen.

V kategoriji mladincev do 18 let sta skakala Timotej Jeglič, ki je osvojil 11. mesto in Damjan Suzič, ki je bil 19. Damjan je nastopil tudi na kombinacijski tekmi v tej kategoriji in končal tik pod stopničkami, na 4. mestu. Poleg njega pa je na kombinacijski preizkušnji tekmoval tudi Matic Garbajs in se uvrstil na 8. mesto.

Najboljše pa smo prihranili za konec, saj je za najboljšo ilirijansko uvrstitev torkovega poznega popoldneva poskrbel Maksim Bartolj v kategoriji do 16 let. Osvojil je namreč 2. mesto. Matic Garbajs, ki je v nordijski kombinaciji tekmoval v starejši kategoriji pa je na skakalni tekmi zasedel 16. mesto.

Tudi zaključili pa bomo še z dvema lepima predstavama, in sicer med mladinkami do 18 let. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra je stopila Pia Mazi, Ema Volavšek pa je bila peta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top