dp_ziri_de-15_ekipno.jpg 

Danes bi moralo biti državno prvenstvo v Logatcu, vendar je bilo zaradi pomanjkanja snega le-to prestavljeno v Žiri. Po besedah tekmovalcev, je bila skakalnica odlično pripravljena. Za naslov državnih prvakov so se potegovali dečki do 14 in 15 let, deklice do 15 let in ekipe do 15 let.

V mlajši kategoriji je naslov državnega prvaka osvojil Bor Pavlovčič (ND Rateče Planica). Na zmagovitem odru sta stala tudi dva Ilirjana. Tine Bogataj je bil srebrn, Urban Rogelj pa je osvojil bron. Tekmovanje je bilo očitno zelo napeto, saj so bile razlike v točkah izredno majhne. To zagotovo ve Jan Kus, ki je le za 0,2 točki zgrešil stopničke. Med šesterico najboljših je končal tudi četrti Ilirjan – Nejc Ulaga.

Uradni rezultati >>>  

Pri dečkih do 15 let je slavil domačin Florjan Jelovčan, drugi je bil Triglavan Jakob Šilar, tretji pa Rok Tarman iz ND Rateče Planica. Naši fantje so se uvrstili takole:

  • na 7. mesto Matija Štemberger,
  • na 12. mesto Tilen Bartol,
  • na 13. mesto Martin Capuder in
  • na 19. mesto Jan Halec Makovec.

Uradni rezultati >>>  

Tekmovale so tudi deklice v kategoriji do 15 let, kjer je po pričakovanjih naslov državne prvakinje osvojila domačinka Ema Klinec, druga je bila Agata Stare (SSK Bohinj), tretja pa je bila Anita Seretinek.

Uradni rezultati >>>  

Na ekipni preizkušnji so za las (4,9 točke) zmagali člani prve ekipe (Matija, Jan K., Urban in Tine), pred prvo ekipo SK Triglav in SSK Velenje. Druga ilirjanska ekipa (Jan H.M., Martin, Tilen in Nejc) je osvojila 4. mesto.

 

Poleg državnega prvenstva v Žireh so se naši člani in članice potegovali po svetu za različne pokalne točke. Na Japonskem sta do novih točk Svetovnega pokala za dekleta prišli Špela Rogelj z osvojenim 25. in Urša Bogataj z 29. mestom.
Tudi v Italiji sta dva Ilirjana prišla do novih točk Celinskega pokala. Enako kot včeraj, je bil tudi tokrat Žiga Mandl tik pod zmagovalnim odrom, Andraž Pograjc pa je osvojil 29. mesto.
Žal ni uspelo Jerneju Damjanu, ki se na Finskem ni uvrstil v finalno serijo, tekmo je končal na 33. mestu. V Franciji pa Nejc Seretinek ni prišel do novih točk Alpskega pokala, saj je tekmo končal na 41. mestu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top