Kjub vremenskim razmeram v Sloveniji, ki bolj spominjajo na jesenske, ne pa novoletne praznike ?, se dogajanje na skakalnicah širom Evrope ?? vse bolj razvnema. V tokratnem povzetku prvič v tej sezoni pišemo tudi o nastopih naših zmajev na tekaških progah. Več o dolgih skokih in hitrih tekaških predstavah v Avstriji in Nemčiji pa izveste v spodnjih vrsticah.

 

Začenjamo v tirolskem Seefeldu, kjer je v pričetku iztekajočega leta potekalo svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. Na isti skakalnici kot je naslov svetovnega prvaka osvojil Poljak Dawid Kubacki, so se za točke Alpskega pokala merili nekateri naši mladinci. Petkovo popoldne nam je z uvrstitvijo na 2. mesto polepšal Rok Masle. Na tekmi sta nastopila tudi Matija Vidic (42.) ter Timotej Jeglič (46.), ki pa se nista uspela prebiti do novih točk.

 

Sobotno dogajanje so otvorila dekleta, med katerimi je nastopala Ema Volavšek. Njena skoka sta zadoščala za uvrstitev na 13. mesto.

Pri fantih so uspešno izpeljali zgolj prvo serijo, zato so tudi končni rezultati precej izenačeni. Rok si je 6. mesto razdelil še s tremi avstrijskimi kolegi, Timotej je še enkrat skočil do 46. pozicije, Matija pa je bil 53.

 

V nedeljo je druga preizkušnja na 109-metrski skakalnici čakala tudi dekleta. Ema je v prvi seriji skočila 82 m, v drugi pa 78 m, kar je zadostovalo za 18. mesto.

 

Za precejšnjo natrpanost Eminega urnika pa sta poskrbeli še dve kombinatorski preizkušnji, na katerih je nastopila. Po sobotnem skoku je zasedala 13. mesto, tekmo je končala na 15., v nedeljo pa je tek začela z 8. pozicije ter ga končala na 10. mestu.

Matic Garbajs je zaslužen, da so bile ilirijanske barve ??? zastopane tudi v fantovski kategoriji nordijske kombinacije. Na prvi tekmi je zabeležil 65. mesto, na drugi pa se je uvrstil nekaj mest višje, in sicer na 56.

_______________________________________________________________________________________

 

Druga in obenem zadnja postaja današnjega pregleda pa je Oberwiesenthal. Za tamkajšnja športna kluba je nastopal trikratni olimpijski in dvakratni svetovni prvak Jens Weißflog, ki je v svoji karieri slavil kar 33 zmag v svetovnem pokalu. Na 105-metrski napravi je minuli vikend potekal FIS pokal. V kategoriji deklet se je preizkusila Pia Mazi. Na sobotnem tekmovanju si je priskakala 15. mesto, v nedeljo pa je svojo uvrstitev še izboljšala za eno mesto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top