Poletno tekmovalno sezono mednarodnih tekmovanj smo že sklenili, kar pa še ne velja za preizkušnje na slovenskih tleh. Minuli vikend so naši najstarejši kombinatorci odšli na Koroško, skakalci najmlajših tekmovalnih kategorij pa so se predstavili v Mostecu. Zahvaljujemo se vsem vpletenim, ki ste na kakršenkoli način priskočili na pomoč pri izvedbi še drugega tekmovalnega dneva na domačem prizorišču v preteklem tednu.

 

V sobotnih dopoldanskih urah so se v Mislinji odvile pokalne tekme mladincev in članov v nordijski kombinaciji. Tekmovalce je najprej čakal skok na 85-metrski skakalnici, nato pa so se podali še na 5-kilometrsko progo. V najmlajši kategoriji mladincev je ilirijanske barve zastopal Urh Matjašič. Na skakalnici je zabeležil sedmi rezultat, tekaški del je opravil s tretjim najhitrejšim časom, seštevek obeh dosežkov pa je zadoščal za končno 7. mesto.

 

Za ilirijanski rezultat dneva je poskrbel Matic Garbajs v kategoriji do 20 let. Med najstarejšimi mladinci je dosegel najboljši izid na skakalnici, kar mu je prineslo prvi štartni položaj. Slednjega je odlično izkoristil ter ciljno črto prečkal na 1. mestu, s prednostjo 17 sekund pred drugouvrščenim.

 

Med članicami sta nastopili zgolj dve tekmovalki, ena izmed njih je bila Tinkara Gros. Na skakalnici si je nabrala previsok zaostanek, da bi se lahko vmešala v boj za zmago, tako da je tekmovanje sklenila na 2. mestu.


Po regijskih preizkušnjah sredi tedna, smo v nedeljo v Ljubljani ponovno gostili mlade skakalce, tokrat iz vse Slovenije. Z zanimanjem smo na domači dvajsetki pospremili boje na državnem prvenstvu do 11 let. Mark Harnold Švajger je za manj kot dve točki zgrešil uvrstitev med najboljšo šesterico, njegova skoka (23 m in 22 m) sta ga ponesla do 7. mesta. Tudi Andraž Brečko je v drugem skoku pristal pri daljavi 22 m, v prvo pa je bil meter in pol krajši. Skupaj s sodniškimi ocenami je zbral dovolj točk za uvrstitev na 13. mesto. Ilirijanski trio je s 17 m ter 18,5 m dopolnil Urban Orel, ki je končal na 27. poziciji.

 

Urban, Mark ter Andraž so, po končani posamični, nastopili še na moštveni preizkušnji. Med fanti, rojenimi leta 2012, je naša ekipa stopila na 3. stopničko odra za zmagovalce. Urban je tokrat skočil 17 m in 17,5 m, Mark je pristal pri 22 m ter 23 m, Andraževa dosežka pa sta merila 21,5 m in 21 m.

 

Ob vstopu v nov teden ne pozabite na prihajajočo volilno skupščino in rok za oddajo prijav za funkcije v organih kluba, ki se izteče v soboto.

 

#NaučiteSeLeteti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top