V vikendu, ko je bilo naše mesto in neposredna bližina Mosteca v znamenju ljubljanskega maratona, je številne naše tekmovalce pot vodila na Gorenjsko. Člani, mladinci, kadeti in mlajši kadeti so se v Planici ter Žireh merili za točke domačega pokala, na sporedu pa je bilo tudi kar nekaj državnih prvenstev.

Glede na to, da smo v soboto v Planici spremljali nastope tekmovalcev v kategorijah vse od kadetov do članov, je najbolje, da se kar posvetimo dosežkom naših tekmovalcev. Kadeti do 15 let, ki so vajeni nastopov na “petdesetkah” in “šestdesetkah”, so tokrat (tako kot tudi vse starejše kategorije) skakali na napravi s kalkulacijsko točko pri 95 metrih. V najboljšo deseterico sta se s 7. in 9. mestom zavihtela Jošt Trtnik ter Klemen Brunec. 16. ter 19. mesto sta si priskakala Aleksej Pristavec in Marko Škul. Do točk za skupni seštevek slovenskega pokala so skočili še Aljaž Lah na 27., Filip Vovk na 29. ter Luka Sova na 30. mestu. Blaž Albreht in Leon Vučković sta ilirijansko deveterico zaokrožila z uvrstitvama na 34. ter 36. mesto. Pet izmed teh devetih fantov se je spopadlo še s tekaško progo. Na tekmi nordijske kombinacije smo dočakali prve stopničke in to kar dvojne. Do 2. mesta je prišel Klemen, na odru za zmagovalce pa se mu je na 3. mestu pridružil še Marko. Na 5. poziciji je v cilj prišel Blaž, na 9. ter 10. mestu pa najdemo Filipa in Alekseja.

 

Mladince do 16 let je čakala zgolj ena serija, tako da možnosti za popravljanje izidov v drugi ni bilo. Izmed naših tekmovalcev je najvišje, na 17. mestu, končal Maks Čuček. Preostala dva, Jaša Kokalj in Pavel Mohar pa sta prišla do uvrstitev na 21. ter 22. mesto.

 

Med najmlajšimi mladinkami je nastopila Klarisa Gorjup. S skokom, dolgim okroglih 80 m, je zabeležila uvrstitev na 6. mesto.

 

Tudi mladinci do 18 let so nastopili v zgolj eni seriji, jih pa je nato čakal še skok za prestavljeno ekipno državno prvenstvo. V posamični kategoriji je z 91 m do 6. mesta skočil Nejc Ingolič. Na 14. mestu je pristal Tobias Javornik, v klubskem paketu na rezultatski lestvici pa so se znašli Jaša Juršič na 20., Jošt Bogataj na 21. ter Marcel Stražišar na 22. mestu.

 

Kot smo vajeni, sta med mladinkami do 18 let nastopili dve naši predstavnici. Do srebrnega odličja je z 2. mestom skočila Urša Vidmar, 6. mesto pa si je s soimenjakinjo iz planiškega kluba razdelila Taja Košir.

 

Kot že zapisano, so se fantje in dekleta pomerili še na moštveni preizkušnji. Urša, Jošt, Marcel in Nejc so zbrali dovolj točk za uvrstitev na 6. mesto. Taja, Jaša, Klarisa ter Tobias pa so si priskakali 8. mesto.

 

Po ustaljenem programu dveh serij pa so tekmovali mladinci do 20 let. Z dvema skokoma preko kalkulacijske točke je na 3. stopničko stopil Rok Masle. Miho Sinčiča je odneslo do daljav 88 m ter 86 m, kar je bilo dovolj za končno 8. mesto. Na 11. je za tri točke za najboljšo deseterico zaostal Enej Marolt. Na 15., 16. ter 18. mestu so se zvrstili Nik Gostiša Lah, Žiga Šabec in Anej Macur. Skoka Roka Cirmana pa sta ga popeljala do 25. rezultata tekme.

 

V članski kategoriji je tokrat klubske barve branil zgolj Timotej Jeglič. 85 m v prvi ter kar osem metrov daljši skok v finalu sta zadoščala za uvrstitev na 5. mesto.


 

Enega izmed vrhuncev sezone so v Žireh dočakali mlajši kadeti. V nedeljo so se na 40-metrski skakalnici pomerili za naslove državnih prvakov. Po mestu na zmagovalnih stopničkah, ki ga je držal po prvi seriji, je po nekoliko krajšem drugem poizkusu na končnem 9. mestu tekmovanje sklenil Andraž Brečko Strnad. 16. in 17. dosežek “državca” sta zabeležila Lovro Artač in Mark Harnold Švajger. Paskal Pristavec je končal na 19. mestu, nedaleč za klubskima kolegoma. 27,5 m in 28 m je prav na 28. mesto popeljalo Urbana Orla, Kajetan Pertot Weis pa se je uvrstil na 35. pozicijo.

 

Med mlajšimi kadeti do 13 let je za najboljši ilirijanski dosežek poskrbel Matevž Verbič Miklič, ki se je zavihtel na 6. mesto. Lovro Zajc je bil 13., Ruj Kisin pa na okroglem 20. mestu. Staš Tratnik Dolinar je dosegel 22. rezultat DP-ja, Jaka Kramarič pa 24.

 

Povsem za konec pa smo prihranili še odličen ekipni uspeh naših fantov. Četverica Lovro, Lovro, Andraž in Matevž je v napetem boju ugnala vso konkurenco in s 1. mestom slavila naslov državnih prvakov! Ruj, Staš, Paskal ter Mark pa so bili prav tako udeleženi v izenačen razplet za mesta okrog deseterice. Ob koncu so zbrali dovolj točk za uvrstitev na 11. mesto.

#NaučiteSeLeteti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top