Zadnji februarski vikend letošnjega leta so se nekateri naši tekmovalci odpravili v Nemčijo ??, kjer so svoje predstave kazali na mednarodnem parketu. Dekleta je čakal celinski pokal v Brotterodeju, mladinci pa so imeli v Oberhofu na sporedu dve tekmi Alpskega pokala.

Brotterode
Inselbergschanze

 

Ker se zopet podajamo v tujino, lahko nekaj besed seveda namenimo tudi naši rubriki “geografija, zgodovina in še nekaj bolj ali manj pomembnih zanimivosti” ??. Brotterode je mesto z nekaj manj kot 3 000 prebivalci, za primerjavo nekako podobne velikosti kot Šoštanj. Leži v Turniškem gozdu, kot pove že ime slednjega pa se ta nahaja v zvezni deželi Turingiji (Thüringen). Ta je znana tudi kot “zeleno srce Nemčije”, na tamkajšnjem območju pa so delovali tudi znani skladatelj Johann Sebastian Bach, pisatelj Johann Wolfgang von Goethe in pesnik, filozof… Friedrich Schiller. Leta 1895 je prizorišče tokratnega celinskega pokala prizadel hud požar, toda mesto, ki je danes znano predvsem po turizmu, zimskih športih ter pohodništvu, se je v nekaj letih zopet postavilo na noge. Najsi bo zaenkrat dovolj tovrstnih informacij, poglejmo si raje, kako je na obeh preizkušnjah svoje delo opravila Pia Mazi. Na 117-metrski skakalnici je v soboto tako v prvi kot drugi seriji za las zgrešila stotico, kar ji je prineslo uvrstitev na 8. mesto. Na nedeljski tekmi je v finalni seriji znamko stotih metrov sicer uspela preskočiti, toda ob koncu se je uvrstila nekoliko nižje kot dan prej, in sicer na 17. mesto. 

 

 

Oberhof

Le nekaj več kot 20 km zračne linije jugovzhodno se je preizkušalo nekaj naših mladincev. V znanem zimsko športnem in zdraviliškem mestu Oberhof so se na 100-metrski napravi potegovali za točke Alpskega pokala. Oberhof je s približno 1 600 prebivalci primerljiv z Bovcem, v športnem svetu pa je znan predvsem po progi za sankanje in biatlonskem središču. Slednje je leta 2004 gostilo svetovno prvenstvo v biatlonu, sankaške proge pa so gostile več svetovnih ter evropskih prvenstev. Po številnih odpovedih letošnjih tekem Alpskega pokala na nemških tleh pa so v Oberhofu le uspešno organizirali dve tekmi. Na prvi sta se med dobitnike točk uvrstila Lovro Kos na 6. in Matija Vidic na 7. mestu, to pa ni uspelo Roku Masletu, ki je zasedel 33. mesto. Višje pa se je uvrstil na nedeljski preizkušnji, ko je skočil do 16., Matija je ponovil uvrstitev s sobotne tekme, Lovro pa je končal nekoliko nižje, na 21. poziciji. 

 

Sankaška proga

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top